Svjedočanstvo Roberta Knjaza: Frendovi me često pitaju zašto idem u crkvu?

“Bog mi je pomogao onda kad sam to najmanje zaslužio”, posvjedočio je Knjaz.

“Idem u crkvu, ali htio bih demistificirati jednu stvar, nisam zato i svetac. Dapače, idem u crkvu baš zato što sam grešan da ne bi bio još grešniji, tj. da me barem jednom tjedno neko opomene i kaže mi kojim putem moram ići. Frendovi me svako malo pitaju zašto idem u crkvu. Pa evo da odgovorim.

Crkva je kao neki servis za dušu. Primjerice, kad se auto pokvari ili kompjuter slijedi panika i u roku pola sata ćeš naći nekoga da ti to popravi. Dok dušu i karakter svi često zanemarujemo. Dakle, meni crkva služi kao neki korektiv koji me podsjeti kakav bi zapravo trebao biti. Odrastao sam s mamom i bakom i one su mi govorile da idem na vjeronauk. No, kad bih krenuo na vjeronauk uredno sam završio s dečkima na nogometu ispred vjeronauka a doma bi rekao da sam bio na vjeronauk.

Dakle, kao klinac nisam išao u crkvu, i tamo bi mi bilo dosadno jer sam po prirodi bio dosta živ. Međutim, onda su se dogodile neke stvari u životu gdje nisam baš najbolje postupio i gdje me trebala stići zaslužena kazna. To nisam mogao reći mami jer bi dobio po ušima, nisam mogao reći frendovima… i što mislite kome sam se onda išao povjeriti?

Koga sam išao moliti da mi pomogne i da me mimoiđe zaslužena kazna? Naravno, Boga. I tada sam zapravo počeo vjerovati. To je bilo s 18 godina. Počeo sam vjerovati u Boga kroz život, jer sam se uvjerio da mi Bog kroz neke čudne načine pojavljuje u životu i zapravo mi pomaže u životu onda kada najmanje to zaslužujem.” rekao je Robert Knjaz otvoreno u svom svjedočanstvu vjere. Ostatak svjedočanstva pogledajte u videu.

Izvor: www.dnevno.hr/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

29 + = 38