Traži Božju blizinu jer samo u njoj otkrit ćeš razmjere snage koje ti Bog daje!

Kada na razočarenje dolazi samo novo razočarenje pitaš se gdje je Bog, i kada pokraj rane gledaš neku drugu ranu i kada uz ožiljak gledaš samo niz novih ožiljaka.

Pitaš se gdje je Bog kada sve ono što si godinama želio i sanjao raspadne se u jednom trenutku nečijom odlukom i grubim ponašanjem kao kule u pijesku, i pitaš se što je s godinama u kojima si ulagao i gradio taj svijet i kako je moguće da se raspao preko noći.

Ne očajavaj jer perspektivu svoga života ne možeš vidjeti iz današnjeg dana kao što sadašnji trenutak ne mora biti mjerilo da će takvi biti svi budući trenuci. Sve je to dio jednog većeg životnog ciklusa i tvoga puta s Bogom u kojem se stvari svakodnevno mijenjaju i koje postaju iskušenje tvoje volje onda kada ne ide onako kako si poželio. Božje obećanje da je uvijek uz tebe tvoja je životna stvarnost, povuci se u tišinu i molitvu i vidjet ćeš da je tako.

Ne donosi neke ključne životne odluke ako si trenutno povrijeđen, napušten i zanemaren. Sačekaj da se situacija smiri. Kada se kamen baci u vodu ona se uzmreška i nakon nekog trenutka se ponovno smiri. Tako je i u životu. Kada problemi upadnu u život ne možeš ostati hladan i praviti se da se ništa nije dogodilo kada svaka stanica tvoga tijela osjeća bol, teškoću, napor ili nešto drugo. I upravo tada traži Božju blizinu.

Traži Božju blizinu, jer samo u njoj otkrit ćeš razmjere snage koje ti Bog daje, samo u njoj prepoznat ćeš sebe kao dijete Božje kojega Otac uči kroz teškoće života nakon kojih postaje jači i bolji. Ne očajavaj u teškim trenucima, već nastavi vjerovati kako si i prije vjerovao, jer tek u takvim trenucima vjera počinje rasti i sazrijevati a odnos prema Bogu se produbljivati. Shvati da je sve to s razlogom kojega ćeš u molitvi i razgovoru s Bogom brzo upoznati.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 55 = 63