Trči dobro svoju trku života

Sreća nije u mnoštvu godina, nego u kvaliteti života!

Imamo samo jedan život! Tako je važno dobro proživjeti ove godine koje su nam darovane ovdje na zemlji!Tako je važno mudro živjeti! To će  čovjekov život ispuniti srećom i radošću! Sreća nije u mnoštvu godina, nego u kvaliteti života. Isus je došao na ovaj svijet da nam dadne život, „ da imamo život, i to život u punini“ (usp. Iv 10,10). Da bismo to postigli, tj. da bismo dobili najviše od onog što nam život pruža – po Božjoj volji, moramo naučiti ispravno živjeti!

Koliko živiš za nebo sada, toliko ćeš jednog dana u njemu moći uživati! – Pavao je, pišući svom ljubljenom duhovnom sinu Timoteju, neposredno prije svoje smrti napisao: „ Dobar sam boj bio, trku završio, život sačuvao. Stoga mi je pripravljen vijenac pravednosti koji će mi u onaj Dan dati Gospodin!“ (2Tim 4,7-8).

Dragi prijatelju, apostol je Pavao naučio dobro trčati svoju trku na ovom svijetu. Unatoč mnogim nevoljama, progonstvima, gladovanjima, bičevanjima, te nerazumijevanjima od strane ljudi, pa čak i od braće kršćana, taj je čovjek uzeo najviše od onog što život pruža. Njegovo srce bilo je puno radosti.

A to zato što je imao dobar odnos s uskrslim Isusom, i što je naučio živjeti za Krista i njegovo Kraljevstvo! To bi trebao biti i naš zadatak! Ako naučimo živjeti za Krista i za njegovo Kraljevstvo, a ne za same sebe, tada ćemo mudro proživjeti ovaj život i postići pravu sreću, koju nam nitko na ovom svijetu ne može dati!

 vlč. Dražen Radigović, Izvor: časopis Rhema, broj 29 – 2007.g.

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

28 − = 24