Tuđe zastrašivanje neće povećati našu vjeru, već samo tuđa ljubav!

Govoriti malom djetetu o složenim matematičkim pojmovima bilo bi suludo.

Prvo zato što nas dijete ništa od toga što smo mu rekli ne bi razumjelo, a drugo zato što bismo mu jako brzo dosadili. Treće i najgore što bi se dogodilo je to što zbog takvog iskustva možda ni u budućnosti nikada ne bi zavoljelo i poželjelo ući u svijet matematike. Osim što tada većim djelom odgovornost za to snosi ono samo i mi postajemo oni koji snosimo svoj dio odgovornosti zašto ono zazire od toga svijeta znanosti. Ista usporedba može se odnositi na bilo koje područje života.

Mnogi danas govor o Bogu većim djelom temelje na plašenju drugih. Neosporna je stvarnost vječne propasti koju nazivamo paklom, ali kada je u pitanju govor o Bogu, zašto neki koriste tako malo riječi za svjedočenje svoga života provedenog u zajedništvu s Bogom, zašto tako malo izraza prekrasne ljepote koje pruža iskustvo njegove blizine, zašto toliko malo govora o tolikoj snazi milosti opraštanja u svakodnevici i zašto toliko malo spominjanja darova kojima nas Bog neprestano obasiplje.

Hoće li zaručnik svojim prijateljima svjedočiti i pričati o svojoj zaručnici, koju tako žarko voli i koja mu je uvijek u mislima, ili će drugima više govoriti o njenim neprijateljima? Bog je onaj kojemu su prije svega usmjerene sve naše misli a onda i djela, te svaki susret s njime neopisivo je iskustvo radosti koje želimo prenijeti drugima. Iako je ponekad taj susret obilježen krizama, teškoćama i križevima, svako to iskustvo usmjereno je konačnom cilju a to je susret s njime u nebeskom zajedništvu.

Kako je lijepo biti u Božjoj blizini posvjedočit će onaj koji je iskusio tu blizinu, željet će o tom svom iskustvu pričati onima koji to još nisu iskusili, pa čak i onima koji su daleko od Božjeg puta. Ponavljat će uvijek iznova to iskustvo, a ne zastrašivati nečim drugim. Velika je istina o besprijekornoj Božjoj pravednosti ali je još veća istina o beskrajnoj Božjoj ljubavi. Svjedočimo tu ljubav u svom životu, živeći za druge, i kada drugi vide to iskustvo, ne mogu a da i sami ne požele doživjeti to najveće i najbolje iskustvo – biti s Bogom.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

10 + = 12