Tvoja savjest je tvoja budućnost, a ne tvoj ugled u tuđim očima!

Tvoja savjest je tvoja budućnost, a ne tvoj ugled u tuđim očima.

Nemoj ignorirati onaj unutarnji glas koji je svakog trenutka tvoga života sa tobom samo zato što razmišljaš kako stojiš u tuđim očima, kakvo će danas netko mišljenje imati o tebi. Ne pitaj se što će drugi reći, kakve će ti ocijene dati, u kakvu će tu skupinu ljudi svrstati, jer nitko osim tebe ne odlučuje gdje ćeš biti i kakva će biti budućnost. A to samo Bogu prepusti.

Tvoja savjest je tvoja budućnost, a ne tvoj ugled u tuđim očima. Zato svakoga dana prije nego što počneš sa svojim dnevnim obavezama razmisli o prioritetima, razmisli o načinima na koje želiš doći do svoga cilja, jer navečer kada ostaneš sam sa sobom u svojoj sobi hoćeš li se moći nositi s onim što si učinio? Hoće li tvoj unutarnji glas reći da si bio najbolja verzija sebe ili će te prekoravati zbog postupaka koje si taj dan izabrao?

Tvoja savjest je tvoja budućnost, a ne tvoj ugled u tuđim očima. Zato uvijek govori ono nakon čega ćeš uvijek moći drugoga ravno pogledati u njegove oči bez da si nešto iza njegovih leđa govorio čega bi se stidio ili sramio. Uvijek za drugoga imaj dobru i lijepu riječ, poticajnu i pohvalnu, da ne bi u trenutku kada ostaneš sam sve one negativne riječi koje si rekao nagrnule na tebe i potpuno te uništile.

Tvoja savjest je tvoja budućnost, a ne tvoj ugled u tuđim očima. Zato uvijek daj drugima novu priliku, ali ukoliko vidiš da više nema nikakvog poštovanja postavi jasnu granicu, odredi gdje će biti crta dokle netko može ići i gdje je ta granica do koje ćeš puštati. Ukoliko na temelju svoje savjesti budeš donosio odluke one će povećati tvoje zadovoljstvo životom, izgraditi snažne vizije i postati ti motor koji će te odvesti u bolju i mirniju budućnost s Bogom. Uvijek slušaj taj glas! To je Božji glas u tebi!

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

54 − = 44