Tvoje ime na Badnjak može biti položeno u Betlehemu

Možete prijaviti svoje ime i prezime te će ono na Badnjak biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

„Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem“ geslo je Božićne akcije koju i ove godine provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj Zemlji.

Putem portala www.dormitio.net/weihnachtsaktion, e-maila weihnachtsaktion@dormitio.net najkasnije do subote, 19. prosinca 2015., možete prijaviti svoje ime i prezime te će ono na Badnjak u božićnoj noći biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

Prijava i sudjelovanje je besplatno i bez ikakvih obveza, no tko želi može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj zemlji.

Prošle godine bilo je prijavljeno čak 50.221 osoba, a prikupljeno je oko 88.000 eura milodara. Među njima je bilo i dosta hrvatskih imena i prezimena.

Opat ove benediktinske opatije Pater Gregory Collins OSB  zajedno sa svojom subraćom benediktincima i još stotinu vjernika, nakon polnoćke i noćnog molitvenog bdijenja (vigilije) pješice će se i ove godine uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem, gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za sve njih.

Iz Jeruzalema će krenuti ujutro u 2:45 sati, a u desetak kilometara udaljeni Betlehem stići će oko 5 sati ujutro. Lista je kažu ovi njemački benediktinci iz godine u godinu sve duža, a i teža za nositi.

Više informacija potražite na portalu opatije www.dormitio.net ili na facebooku pod nazivom Dormition Abbey Jerusalem.

Francisko Pavljuk, Izvor:  http://laudato.hr

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

5 + 5 =