U Boga nema polovičnosti, ili jesi ili nisi!

Uvijek smo na nekakvim prekretnicama. Lako napuštamo ono što je dobro i u ovom vremenu lako zatajimo da smo vjernici. Stavljamo se u poziciju u kojoj kažemo Bog će sve oprostiti. Kao da možemo raditi što nam se prohtije jer i onako sve to Bog prašta.

Naša preuzetnost dovodi nas da se odvraćamo od svoje vjere. Kako je ružno gledati one koji se nazivaju vjernicima a čine nepravdu drugima. Kako je ponižavajuće busanje u prsa svojom vjerom, a živi se i radi sve gadosti koje rade bezbožnici. U Boga nema polovičnosti ili jesi ili nisi. Nema ja bi malo vamo, pa malo tamo. Koliko se samo vjernici ograđuju od istina vjere. Ja sam vjernika ali ne prihvaćam. Tko si ti da ne prihvaćaš vjerske istine. Vjera nije biranje. Vjera nije neka mješana salata. Vjerujem sve ili ništa. Nema polovičnosti.

Vrijeme je za svakog od nas da se pročistimo od tih jeftinih fraza. Neki se žele nametnuti svojim autoritetom kao oni koji će dijeliti lekciju o vjeri a s vjerom nemaju nikakve veze. Vjera je izazov i biti vjernik nije lagano. Ne bojmo se živjeti cjelovitost svoje vjere jer to je pravi put koji onda ispunja čovjeka.

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

33 + = 39