U Marijinom pristanku da postane majkom sina Božjega otkriva se i naš put vjere

Iza izjave imam svoj stav najčešće se krije nedostatak osnovnog odgoja i kulture. Tako će i mnogi koji se nazivaju vjernicima trajno izjašnjavati da imaju svoj stav prema vjerskim pitanjima.

Kad čovjek se počne izmotavati i kada su mu sitni interesi osobne naravi u fokusu onda da bi navukao vodu na svoj mlin za sve ima i pronalazi opravdanje. U vjeri nema osobnog stava i doživljaja. Vjera je nezaslužani dar. Premda bi neki željeli slagati vjerske dojmove pod vjeru ona to nikad ne može biti. Svi ti koji su sa svojim osobnim stavom o vjeri i putanjima kako bi Bog trebao djelovati i što bi trebao raditi samo su duboko nesretni sa svojim životom.

Današnje evanđelje je svima nama najbolji dokaz kako to Bog djeluje u povijesti čovječanstva. Nikada nije nametljiv. On nikada ne traži polovičnost niti osobni doživljaj. On traži slobodu odgovornosti. U Marijinom pristanku da postane majkom sina Božjega otkriva se i naš put vjere. Bog nikoga ne prisiljava. On surađuje sa svakim čovjekom. On želi biti naš sugovornik. Naš život vjere je preslik ovog događaja. Bog pristupa svakom od nas u današnje vrijeme i stavlja pred našu osobnost darove koje možemo prihvatiti ili odbaciti. Kad Bog djeluje onda djeluje na našoj razini, gotovo neprimjetno. Zato nam Božji darovi ponekad jer su pre jednostavni ostanu nezamijećeni. Danas izaberi u životu biti poslan od Boga i vršiti njegovu volju. Osluškuj u svom životu Božji glas i budi suradnik u povijesti spasenja.

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

58 + = 60