U našem srcu puno je ostalo starih stvari, pomozi nam Gospodine prvo mijenjati naše srce!

Na početku Nove godine shvaćamo da je u našem srcu puno ostalo starih stvari, pomozi nam Gospodine prvo mijenjati naše srce.

Ostale su želje koje nikamo ne vode, uloge koje su pune loše glume, ciljevi koji nemaju smisao već jedino da dokažu dokle smo došli, zamjeranja i optužbe koje nas vrte u začarani krug. Ostao je gorak okus shvaćanja da je život onoliko lijep koliko stvari imamo a zapravo se radi o stvarima koje nas posjeduju i na koje smo svojim srcem ostali navezani.

Pomozi nam Gospodine prvo mijenjati naše srce! Pomozi nam shvatiti da nema više razloga tolerirati negativnost i samosažaljenje, neprestano u svakoj situaciji gledati neku dramu. Potrebno je malo više shvaćanja da Ti sve to vodiš svojim putem koliko god to izgledalo zamršeno i koliko se god činili žrtve u svemu tome. Najbolje stvari u životu zahtijevaju da se odvojimo od starih obrazaca ponašanja i navika koje su izgledale kao neko zadovoljstvo a zapravo su na kraju ostavljale praznim naše srce.

Pomozi nam Gospodine prvo mijenjati naše srce! Na svakom novom početku shvaćamo koliko se bojimo ostati sami, koliko smo vezani uz materijalno, koliko nas proganjaju sjene prošlosti i koliko su naše stare iluzije isprazne. Pomozi nam da pometemo iz svoga života sve ono što je svakodnevno uzimalo naš mir i odvajalo nas od tebe i da shvatimo da je život ustajanje usprkos broju padova i obliku poraza.

Daj Gospodine da prihvatimo odgovornost za vrijeme koje je pred nama, da znakovi koje stavljaš pred nas otvore nam oči i shvatimo da nema puta prema naprijed bez pouzdanja u Tebe jer svi ovi strahovi i sumnje opet će nas vraćati natrag i nikada nećemo izaći iz začaranog kruga. Pomozi nam Gospodine da stvari koje ne valjaju ne guramo pod tepih već da imamo hrabrosti obračunati prvo sa zlom u sebi a onda slobodni krenuti u novi dan.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

94 − 91 =