Uživo pratite Svete mise preko televizije i interneta!

Od ponedjeljka na HRT-u svakodnevni prijenos mise u 18 sati!

Na inicijativu Hrvatske biskupske konferencije (HBK), Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 23. ožujka uvodi, uz izravne prijenose redovnih nedjeljnih misa na HTV1 i HRA1, i svakodnevne izravne prijenose misa u 18 sati na svom Trećem programu HTV-a (HRT-HTV3) i Trećem programu Hrvatskog radija (HRT-HR3).

Mise će se služiti samo uz nazočnost kamera i ekipe Hrvatske radiotelevizije iz crkve Sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu, i trajat će oko 35 minuta.

Videoprijenosi na internetu:

Svakoga jutra u 7 sati papa Franjo slavi svetu misu u Domu sv. Marte. Videoprijenos Papine mise može se pratiti na YouTube kanalu Vatican news.

Svakoga radnog dana u 7 sati euharistijsko slavlje prenosi i Župa sv. Antuna Padovanskog sa zagrebačkog Svetog Duha. Nedjeljna euharistija u prijenosu uživo emitira se od 10.30 sati. Prijenose možete pratiti putem Facebook stranice Župa sv. Antuna Padovanskog.

Svetu misu u 7:30 svakoga dana, a nedjeljom u 11 sati, iz Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke prenosi Radio Marija Bistrica, ali i Facebook stranica Svetišta. Na istoj adresi, ali i u programu Hrvatskoga katoličkog radija, utorkom i petkom od 18 sati moći će se pratiti pobožnost Križnoga puta.

Krčka biskupija iz katedrale u Krku svakoga dana prenosi svetu misu u 8 i 18 sati. Videoprijenos možete pratiti OVDJE. 

Župa sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu organizira izravan prijenos mise u nedjelju, 22. ožujka u 11 sati. Misno slavlje će predvoditi mons. Bože Radoš, varaždinski biskup. Prijenos možete pratiti putem mrežne stranice eMedjimurjeVarazdinski.hr i Facebook stranice Varaždinske biskupije ‘I bit ćete mi svjedoci’. 

Hrvatsko katoličko sveučilište svakoga dana u 12 sati prenosi svetu misu uživo na svom YouTube kanalu koji možete pratiti OVDJE.

Svakoga dana svetu misu prenosi i salezijanska župa Pomoćnice kršćana na Kmanu. Videoprijenos možete od 17 sati pratiti OVDJE.

Župa Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji prenosi svakodnevnu misu u 18:30. Prijenos možete pratiti na You Tube kanalu Nove Eve.

Prijenos uživo večernjeg programa iz Međugorja od 17 sati, koji uključuje svetu misu te različite pobožnosti, možete pratiti OVDJE i OVDJE.

Misno slavlje iz Župe Uzvišenja Svetog Križa u Zagrebu prenosi se u 18.30 sati putem prijenosa uživo na Facebook stranici Župa Uzvišenja Svetog Križa Zagreb – Siget i Trnsko.

Dubrovačka biskupija osigurala je videoprijenos svete mise uživo nedjeljom u 10 sati. Od ponedjeljka do subote u 20 sati prenosi se molitva ispred oltara Gospe od Porata u katedrali Gospe Velike. Petkom se uživo prenosi Križni put iz Katedrale u 20 sati. Prijenose možete pratiti OVDJE i OVDJE.

Sisačka biskupija organizira izravan prijenos nedjeljnih misa putem svojih mrežnih stranica te Facebook i YouTube kanala biskupije. U nedjelju, 22. ožujka prijenos će se održati u 8 sati iz kapele bl. Alojzija Stepinca u Velikom Kaptolu, a u nedjelju, 29. ožujka, u 9 sati iz kapele sv. Katarine u Strušcu.

Požeška biskupija preko YouTube kanala omogućuje svojim vjernicima prijenos mise iz požeške katedrale svakoga dana u 18:30.

Molitvena zajednica Srca Isusova u novim okolnostima pojačava, ali i ponešto mijenja način svoje redovite molitve s Kamenitih vrata. Svakoga drugog dana od petka, 20. ožujka u 20 sati iz domova članova Zajednice imat će redovito javljanje s krunicom i slavljenjem koju će uživo prenositi na svojoj Facebook stranici.

Vukovarska župa sv. Filipa i Jakova će u petak, 20. ožujka od 18 sati na svojoj Facebook stranici uživo prenositi pobožnost križnog puta nakon čega će uslijediti sveta misa. U nedjelju, 22. ožujka, prenosit će euharistijsko slavlje u 11 sati.

Radijski prijenosi:

Hrvatski katolički radio svakodnevno prenosi svetu misu u 7 sati iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u Zagrebu.

Radio Marija također svakodnevno nudi prijenos svetih misa, ali i različitih pobožnosti kao što su Gospina krunica, krunica Božjeg milosrđa, Časoslov i križni put. Detaljniji raspored svih njihovih prijenosa možete pogledati OVDJE.

Nedjeljnu svete misu u 10 sati iz katedrale u Krku prenosit će radio postaje s područja Krčke biskupije:
Radio Jadranka (Mali Lošinj): Prijenos možete pratiti na frekvenciji 92,8 Mhz.
Radio Otok Krk: Prijenos možete pratiti OVDJE.
Radio Rab: Prijenos možete pratiti OVDJE.

Televizijski prijenosi:

Laudato TV svakoga dana prenosi svetu misu u 7 sati te Večernju u 18:30 iz svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu. Srijedom navečer u isto vrijeme je prijenos iz Nacionalnoga svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Nedjeljno misno slavlje je u 10:30. Raspored ostalog molitvenog programa koji uključuje druge pobožnosti možete pogledati OVDJE.

Na inicijativu Hrvatske biskupske konferencije, Hrvatska radiotelevizija od ponedjeljka uvodi svakodnevne izravne prijenose misa u 18 sati na Trećem programu HTV-a i Trećem programu Hrvatskog radija. Izravni prijenosi nedjeljnih misa na Prvim programima HTV-a i Hrvatskoga radija bit će nedjeljom u 10 sati iz samostanske kapele sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova na zagrebačkom Vrhovcu.

Slavonska televizija prenosit će na 4. korizmenu nedjelju euharistijsko slavlje koje će đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvoditi u đakovačkoj katedrali s početkom u 11 sati. Preuzimajući signal, misu će u svom programu izravno prenositi i Slavonskobrodska televizija.

Izvor: //ika.hkm.hr/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

9 + 1 =