Vaše rane su tu da upravite svoj pogled u Boga i sačekate njegov konačni odgovor!

Vaše rane znak su da ste živjeli.

One su vaše najveće svjedočanstvo vjere ako zbog njih niste pokleknuli, ako zbog njih niste drugome uzvraćali, ako ste usprkos njih ostali i dalje vjerovati da vas Bog prati na vašem putu. Vaše rane znak su da ste shvatili da se samo putem križa ide naprijed i da svi oni putevi koji zaobilaze patnju i križ u širokom luku vode u propast, te ste zbog njih shvatili da do uskrsnuća nema prečica

Vaše rane znak su da ste živjeli. One su poseban dar koji vas je cijelo vrijeme jačao, učio vas strpljivosti, pomagao vam da rastete u dosljednosti i okretao vas prema drugim ljudima da vidite kako o njih ovisite, kao i oni o vama jer ste u konačnici svi zajedno braća i sestre. Vaše rane su znak koji je privukao neke ljude u vaš život i koji su tu ostali kada je bilo najteže. Te ljude zovete svojim najboljim prijateljima.

Vaše rane su znak da je život putovanje koje nije predvidivo ali jedino što je na tome putu sigurno jest to da ne idete sami, već da vas Bog prati i onda kada prolazite razočarenja, povrede, izdaje, napuštenosti, samoću jer je i on sam to prošao ovdje na zemlji. Vaše rane su znak da život nije kao matematika u kojoj su dva više dva četiri, već je potrebno uložiti mnogo truda i napora da bi ga se doista razumjelo.

Vaše rane su znak da život ima smisla, one su tu da ne izgubite osjećaj da ste voljeni, da usprkos vlastitoj patnji možete nešto napraviti u ovome svijetu i pomoći nekome kome je možda mnogo gore nego vama samima. Vaše rane su znak da se ne smijete predati onda kada vam bude najteže jer jedino tako nećete požaliti, one su tu da upravite  svoj pogled u Boga i sačekate njegov konačni odgovor, utjehu i spasenje.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 1 = 1