VIDEO: Relikvija sv. Januarija čudesno se pretvorila u tekućinu tijekom papina posjeta Napulju

Papa Franjo susreo se u napuljskoj katedrali sa svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima te je istaknuo da je “terorizam ogovaranja” najjasniji znak djelovanja đavla u zajednici. Susret u katedrali – gdje se čuva poznata relikvija krvi sv. Januarija, zaštitnika grada, bio je prvi Papin susret u popodnevnim satima njegova pastoralna pohoda.

U katedrali ga je dočekao kardinal Crescenzio Seppe, da bi ga potom okružila entuzijastična i odlučna skupina klauzurnih sestara, koje su dobile posebnu dozvolu za susret s Papom. Spontanost koju su pokazale sestre odredila je ozračje susreta, tako da je Papa – u svojem stilu – na početku susreta rekao: “Pripremio sam govor, ali govori su dosadni” te oko četrdeset minuta spontano govorio o svećeničkom i redovničkom životu.

Susret je zaključen čašćenjem relikvije svetog Januarija – zgusnute krvi, koja svake godine na svečev spomendan – 19. ožujka – čudesno opet postane tekuća. Kad je Papa poljubio relikvijarij, kardinal Sepe je ustvrdio je od svečeve krvi “već pola postalo tekuće”. Na to je Papa mirno rekao da ako je krv samo napola postala tekuća, onda Svetac misli da smo samo napola obraćeni. “Moramo ustrajati” – kazao je na kraju.

Izvor: Radio Vatikan

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 65 = 75