Vidiš li Isusovo lice u onima koji su odbačeni? Tek tu možeš razumjeti Isusov dolazak!

Isus ti svakoga dana dolazi u malenima i potrebnima tvoje pomoći. Prepoznaješ li ga u njima?

Ili ga samo promatraš na freskama i slikama crkava koje pohađaš? Vidiš li njegovo lice u onima koji su odbačeni? Ili ga samo gledaš u sjaju svojih prekrasno osvijetljenih jaslica, pohađanju zornica. A on ispred tebe stane čim izađeš iz crkve, čim dođeš kući u stotinama pitanja i potreba tvoga bračnog partnera, djece, roditelja. Stoji uz njih i čeka da ga prepoznaš, da odgovoriš na potrebu, da doneseš ljubav.

Ali možda nemaš vremena za njih, jer kažeš da si preumoran, da si jutros prerano ustao, da imaš previše obaveza. Nemoj pričati o nikakvom došašću ili korizmi ako prije svega nisi čovjek, ako svoju pomoć mjeriš u onoj mjeri koliko je tko tebi dao. Ne trebaš po društvenim mrežama podsjećati sve druge da je Isus tvoj spasitelj lajkajući i dijeleći različite slike, ako si njegovu pravu sliku u bilo čijim očima danas ignorirao, okrenuo joj leđa ili je ponizio.

Nećeš pronaći radosti u vjeri ako tvoja vjera ne proizlazi iz tvoga života, ako samo izgleda kao neki zgodni privjesak kojeg možeš po potrebi staviti ali i dignuti kada to za tebe znači gubitak nekih tvojih pogodnosti i prava. Jesi li onaj čije je vrijeme ispunjeno ljubavlju ili onaj čije je vrijeme ispunjeno tračanjima i razgovorima o životima drugih ljudi? Opažaš li oko sebe koliko je suza ostalo skriveno u očima ljudi oko tebe, koliko je njihovih žalopojka o svom životu zapravo samo poziv u pomoć a ne neko svraćanje pozornosti?

Isus ti svakoga dana dolazi u malenima i potrebnima tvoje pomoći. Znaš li se nositi s tim ili te ta činjenica niti malo ne brine? Kada tu jednom začuješ njegov glas više nećeš imati mira zavlačiti se u udobnost svoje pobožnosti misleći da tu počinje i završava tvoj odnos s Bogom. Shvatit ćeš da je tvoj odnos s Bogom protkan kroz tvoj odnos kroz sva stvorenja, da je ljubav prema njemu preslika tvoje ljubavi prema tvojim bližnjima. Tu ćeš ga naći!

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

2 + 6 =