Vjera i strah ne idu zajedno!

“Ne boj se i ne strahuj jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj!” (Jošua 1, 9)

Čemu strah pred ičim i ikim? Čovjek se boji samo onoga za što smatra da je “veće” od njega, odnosno da to “veće” nadilazi njegove sposobnosti da to nadiđe.

Ako znamo da je naš Bog Otac svemogući (što u Vjerovanju ispovijedamo kada na samom početku govorimo Vjerujem u Boga, Oca svemogućega), koji nas ljubi i brine za nas, onda više nemamo opravdanje za strah. Zar bi Otac, koji nas toliko ljubi da je postao čovjekom i bio razapet radi nas, dopustio da nam se dogodi nešto što nije dobro za naše spasenje?

Vjera i strah su suprotnosti. Vjera i mir na istoj su strani. Vjera rađa mirom, a ne strahom.

Osoba koja vjeruje Božjoj ljubavi i svemoći, predaje život svoj u ruke Božje, vjeruje da je Njegovim rukama sigurna, zaštićena i stoga osjeća mir. Svemogući Bog moćniji je od ičega i ako On nešto dopusti, to znači da zna razlog za to, a mi Mu trebamo vjerovati i strpljivo sačekati da otkrijemo taj razlog.

Na koga se oslanjamo? Na vlastite snage, na snage čovjeka ili na Božju snagu i ljubav? Ako se oslanjamo u ljudsku mudrost i snagu, tada se zaista i imamo čega bojati jer smo nesavršeni i grešni, ali ako se oslanjamo na Boga, tada zaista i u brodu u olujnom moru možemo spavati mirno.

Osoba koja vjeruje u živu Božansku prisutnost osjeća taj mir. Posvješćujmo svaki dan sebi Tko je kao Bog? i tada će strah otići od nas i nastaniti se u nama mir i radost.

Anamarija Botić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

41 + = 49