Vjerujete li da mogu to učiniti?

Lijepi trenuci u životu ne traju uvijek dugo.

Nakon dana kada se osjećamo polentno, razdragano i radosno dolaze teški dani. Kao i u prirodi kada se smjenjuju godišnja doba, sve ima svoje vrijeme, i sve ima svoj razlog kojega je ponekad teško razumijeti. Ponekad budemo toliko opterećni obavezama na poslu, u obitelji, u privatnom životu da naš život izgleda potpuno rastrgan. Često nas pogađaju različiti osjećaji nesigurnosti, straha, sumnje, izgubljenosti, samoće kao i mnogi drugi.

No nadasve grijeh nas dovedu u situacije u kojima shvaćamo da s našim životom nije onako kako bi trebalo biti. Grijeh uništi one mnoge lijepe mogućnosti, talente, darove od Boga i pitamo se zašto smo pristali na njega. Zašto nismo jači od njega? Ponekad se nađemo u strujanjima svojih negativnih navika i pitamo se kako smo u njih dospijeli? Ima li načina da se od njih oslobodimo ili će naš život i dalje ostati samo životarenje?

Tada ostaje samo jedno pitanje koje nam može promijeniti život, Isusovo pitanje: “Vjerujete li da mogu to učiniti?” (Matej 9,38) Vjerujemo li da On može ući u ovo naše beznađe i pokazati nam put u slobodi? Ima li kakav izlaz iz ovoga blata i jeli prekrasno za snove u kojima život može biti osmišljen i prekrasan? Koliko nam treba da povjerujemo i krenemo u novi život ili trebamo dotaknuti dno, doživjeti još mnogo razočaranje i povreda?

Isusovo pitanje “Vjerujete li da mogu to učiniti” nije samo jedno od pitanja naših života. To je pitanje na kojem sve u našem životu stoji ili pada. To je pitanje u kojem odgovor nije samo neki sadržaj, već osoba koja jedina ima moć podignuti nas iz svih naših padova i pomoći nam pronaći osobni smisao našega života jer u konačnici On je put, isitna i život. Ponovimo to pitanje sebi i dajmo odgovor u dubini našega srca živeći svoj život po njemu.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − = 39