Vrijeme koje imaš Božji je dar tebi, ne podcjenjuj vrijednost toga dara!

Život mnogih ljudi svodi se na odgađanje.

Tako tvrde da će jednoga dana biti sretni kada na računu budi imali pozamašnu svotu novaca, kada osiguraju svoje egzistenciju i egzistenciju svoga potomstva i kada više ne budu morali ići raditi već budu mogli uživati u plodovima svoga rada. Na isti način odgađaju svoj dublji odnos s Bogom govoreći da ćeimati više vremena za moliti meditirati, ići u crkvu jednoga dana kada budu manje okupirani ovim svakodnevnim obavezama.

To je dakako jedna velika laž. Život se živi sada i ovdje, a ne nekada negdje kada se poklope sve okolnosti. Odgađajući velike i važne stvari za budućnost podcjenjujemo jedan veliki Božji dar koji imamo a to je naše vrijeme. Trenutak koji je pred nama nikada se više neće i ne može ponoviti. U isto vrijeme podcjenjujemo i naše talente smatrajući se da smo nespremni za izazove sa kojima se suočavamo i u kojima se nalazimo.

No koji je to razlog zašto te važne stvari odgađamo? Vjerojatno je jedan od mnogih i taj što ne možemo kontrolirati sve što nam se događa. Zapravo samo je jedan mali dio stvarnosti pod našom kontrolom, a onaj veliki dio ostaje nedohvatljiv i nespoznatljiv. Jedino što tada možemo napraviti jest prepustiti taj veliki dio Bogu, vjerujeći da će se on kao naš nebeski Otac pobrinuti za nas i naše potrebe.

Vrijeme koje imaš je Božji dar tebi, ne podcjenjuj vrijednost toga dara! Nema smisla bilo što odgađati, nema potrebe bojati se neizvjesnosti budućnosti, jedino rješenje je u vjeri. Kada s vjerom u Boga budemo započinjali i živjeli svaki naš dan, tada više našu sreću i naš intezivniji odnos s Bogom nećemo odgađati za neko daleko vrijeme, već ćemo sada učiniti sve ono što je u našoj mogućnosti, a sve ono ostalo prepustit ćemo njemu. Nitko tko se pouzdao u njega nije požalio, već sretan posvjedočio kolika je radost i ljepota međusobnog života s njime.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

64 − = 55