Za Božić bih želio drugima i sebi darovati ovih 5 darova!

Poslije ovog života ne ostaje ono što smo sakupili, nego ono što smo dali rekao je Gerard Chandry. U beskrajnom spektru različitih darova naučimo i cijenimo one prave. Za Božić bih želio drugima i sebi darovati ovih 5 darova:

Strpljenje

Malo više strpljenja sa sobom i s drugima. Kada te počne iritirati tuđe ponašanje da bi mu najradije sve sasuo u lice samo treba pronaći malo strpljenja u sebi i nasmijati se. Sjetiti se koliko je puta tebi oprošteno, koliko su drugi i Bog imali strpljenja s tobom, koliko je ljudi koji često podnose tvoje mušice i pogreške a opet ti ne prigovaraju za svaku. Odlučiti i saslušati one za koje misliš da ti nemaju što reći, strpljivo čekati u redu dok ne dođe tvoje vrijeme i ne brzati sa niti jednom odlukom.

Dosljednost

Davno si odlučio postati kršćanin te shvaćaš što sve to znači i kakve obaveze za sobom povlači. No često se nađeš u situaciji kada te zamamne struje ovoga svijeta odvlače od Krista, kada te napasnik iskušava i pokušava pridobiva za sebe, kada te tvoj ego tjera da pomisliš da si vrijedniji i važniji od ostalih te da su i takve tvoje želje i potrebe. U tim trenucima treba ostati jak, u tim trenucima treba ostati dosljedan svojim obećanjima, svome krštenju.

Istinitost

Koliko je teško svakoga dana biti iskren prema drugima osjetimo tek onda kada shvatimo da smo u društvu u kojem su svi postavili maske na licu i tako komuniciraju jedni s drugima. Još više primjetimo onda kada se svaka iskrenost ismijava, izruguje i obilježava kao nešto negativno i nepoželjno. Ipak jedino nas istina može osloboditi i približiti jedne drugima, jedino nam istina može pokazati pravi put u život.  Samo treba skinuti maske s lica i početi iskreno živjeti.

Hrabrost

Koliko je snage potrebno da braniš nekoga tko nije popularan među drugima iako je u pravu, koliko je hrabrosti potrebno za založiti se za neke vrijednosti koje drugi smatraju staromodnima. Veoma mnogo.  Potrebno je puno odvažnosti da bi se išlo protiv struje, da bi se bilo drugačiji, da bi se bilo Kristov. Najlakše se zavući u svoju mišju rupu, nikome se ne suprostavljati i ništa ne činiti. Ali vjera traži hrabrost, hrabrost do kraja. Izaći iz sebe i dati se drugima.

Vjera

U životu sve izgleda sjajno kada su lijepi dani i kada nam sve ide od ruke ali kada dođu krize, kada se zaredaju problemi, kada se nanižu porazi kako je teško onda pronaći ono malo zrno vjere koje nam govori da Bog i ovim krivim crtama piše pravu priču našega života. Ono što nam tada najviše treba je vjera, vjera da nismo ostali sami, vjera da se u ovim najtežim trenucima života nalazimo u Božjim rukama i vjera da će na kraju On opet sve izvesti na dobro.  

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 16 = 20