Za mene je molitva pitanje ljubavi, povjerenja i predanja

Što je molitva? Za mene je molitva pitanje ljubavi,povjerenja, predanja, vjerničkog, gotovo slijepog predanja Bogu, neshvatljivom Biću,u kojem sam osjećam sigurnim. Osjećam se unesen u magnetsko polje beskrajno dragog Boga koji me sve više k sebi privlači. Molitva je tako nešto po sebi razumljivo, nešto sasvim prirodno, neka vrsta udisanja.

Molitva započinje posve duboko u čovjeku. I zato mislim da je molitva nešto toliko osobno, različito toliko koliko su različiti i ljudi. Što je molitva? Svim svojim bićem odgovoriti na nedokučivu, neshvatljivu tajnu ljubavi, koja ne prolazi, koja ti govori u čitavome svijetu i preko svih čuda koja te okružuju. Dati da se tebi obrati i odgovoriti na to, zahvaliti, radovati se, pitati, izjadati se, kriknuti, šutjeti, poći zajedno, reći DA riječima, znakovima, djelima i svim svojim životom.

Molitva nije daleko od života. Molitva je temeljni čin tvog ljudskog bitka. Tko moli može živjeti, i u ovom vremenu. Ptica je ptica kad leti. Cvijet je cvijet kad cvate. Čovjek je čovjek kad moli.

Phil Bosmans

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 4 = 5