Započni živjeti sa saznanjem da se Bog nalazi u svakom čovjeku!

Započni živjeti sa saznanjem da se Bog nalazi u svakom čovjeku i promijenit ćeš svijet.

Nemoj samo govoriti o tome. Kada s tim saznanjem kreneš u odnose oslobodit ćeš se one pritajene zavisti i ljubomore koje ponekad osjećaš radi pojedinog uspjeha drugoga i radovat ćeš se svemu onome što je kod njega dobro. Kada s tim saznanjem počneš pristupati drugome onda ćeš onaj njegov poziv u pomoć shvatiti tako ozbiljno, a ne ga zanemarivati jer ćeš se odmah sjetiti one Isusove rečenice: Što god učiniste jednom od ovih najmanjih – meni učiniste.

Započni živjeti sa saznanjem da se Bog nalazi u svakom čovjeku i vidjet ćeš kolike će skrivene snage u tebi to pokrenuti jer nećeš više ostati pasivan u trenucima kada treba djelovati, nećeš ostati hladan kada treba pokazati blizinu, nećeš ostati distanciran kada treba biti prisutan. Ako je svaki čovjek Božje dijete shvatit ćeš koliko očinskoga ima u njemu i pristupit ćeš mu s punom pažnjom i razumijevanjem, a ne ignorirajući njegove potrebe i želje.

Kad započneš živjeti sa saznanjem da se Bog nalazi u svakom čovjeku prestat ćeš se baviti i opterećivati nevažnim stvarima u životu jer će ti Božja mudrost pokazati ono što je doista bitno i na to ćeš usmjeriti svoju energiju i vrijeme. U trenucima kada doživiš povrede i razočarenja od drugih shvatit ćeš da to ne dolazi od Boga, već od osobe koja se zatvorila od Boga u sebi i koja pokušava ignorirati njegovu prisutnost.

Kad započneš živjeti sa saznanjem da se Bog nalazi u svakom čovjeku tvoj život će postati hod poniznosti jer ćeš shvatiti koliko je velik onaj koji je sišao u dubinu čovjekovog srca i tu se želi nastaniti ako mu dopustimo. No više od svega shvatit ćeš da se Bog po sakramentima već nalazi u tebi i trudit ćeš se izbaciti sve one negativne obrasce ponašanja koji ga nisu dostojni. Dopusti da to saznanje promjeni tvoj i tuđi život!

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 2 = 3