Zašto misliš da si manje vrijedan?

Zašto misliš da si manje vrijedan?

Koliko god u životu prošao povreda, udaraca, gubitaka i poraza oni nisu odraz tvoje vrijednosti. A sigurno je da ih je bilo mnogo sve ove godine. Nisu ni pobjede, prva mjesta, trofeji i zlatne medalje dokaz tvoje vrijednosti. Nemoj misliti da je društvo u kojem se nalaziš dokaz tvoje vrijednosti pa moraš izabrati one poznate, talentirane, bogate, moćne i utjecajne ljude da bi bio vrijedniji?

Zašto misliš da si manje vrijedan? Tvoja vrijednost nije u onome što si kupio zato što svi to imaju, u onome što su te reklame nagovorile jer to pokazuje standard i životni stil. Tvoja vrijednost niju u onome što ti je ostavio neki bogati stric ili obiteljska kuća i imanje koja ćeš nasljediti od svojih roditelja. Nije tvoja vrijednost niti u onome što ti tvoji roditelji nisu mogli ostaviti mnogo jer nisu ni imali, pa zato tražiš prikladan smještaj, krov nad glavom kojega ćeš uredno moći plaćati.

Zašto misliš da si manje vrijedan? Nije tvoja vrijednost u onome što je netko na društvnim mrežama napisao o tebi. Nije tvoja vrijednost niti u onome što drugi govore o tebi, pa se trudiš uklopiti u njihova razmišljanja i stavove te zbog toga sve činiš kako bi zadovoljio njihova očekivanja. Nije tvoja vrijednost ni u onome što si naučio u školi, svladao neki zanat, završio studij ili u tome što si odustao od škole i posvetio se nečemu drugome.

Zašto misliš da si manje vrijedan? Tvoja je vrijednost u onome što ti jesi. Ona je u tome što si željen i ljubljen od samoga Boga. Tvoja je vrijednost u tome, da što god ljudi mislili o tebi, za Boga si najvažniji na svijetu, i za tebe bi učinio sve ono što je učinio za cijelo čovječanstvo. I koliko se god puta razočarao u ljude i doživio povrede to ne umanjuje tvoju vrijednost. To te čini velikim u Božjim očima. Samo se priznaj Njegovim ljubljenim djetetom i uzvrati ljubav. To je tvoja vrijednost.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

15 + = 25