Želiš li znati koliko ti znači ime Isus?

Želiš li znati koliko ti znači ime Isus?

Pokaži koliko si ljudi koji su bili na rubu životnog ponora, na kraju životnih snaga vratio natrag u život. Pokaži kolikima si bio oslonac, kolikima si vratio nadu, koliki su zbog tebe ponovno počeli vjerovati u Boga. Pokaži žuljeve svojih ruku i reci da je to od izgradnje Božjeg kraljevstva, da je to ono što si učinio za druge i nisi ništa tražio i dobio zauzvrat, da si čak na kraju dobio pogrde da si to činio samo za sebe.

Želiš li znati koliko ti znači ime Isus? Razmisli kako si se odnosio s imenom svoga bližnjega, člana obitelji, prijatelja, susjeda, suradnika, kolege s posla. Jesi li u društvu u kojem se on nije nalazio ogovarao to ime, klevetao, iznosio samo loše stvari, podsmijehivao se? Ili si branio tu osobu kada su je drugi napadali? Isus je jednom rekao: Što god učiniste jednom od moje najmanje braće meni ste učinili. Koliko si držao do dostojanstva svakog Božjeg djeteta gledajući u njemu Božje lice?

Matej je u svom Evanđelju zapisao: Mnogi će me u onaj dan pitati: ‘Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?’ Tada ću im kazati: ‘Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!’ Doista, život se ne svodi samo na izgovaranje ili skrivanje iza nekih riječi ili fraza. Maske sa lica i usana će brzo pasti. Život je ono što činimo, ono što smo spremi učiti za njegovo ime, život je svjedočanstvo života Boga u svom životu.

Koliko je Tvoje ime na našim usnama i u trenucima kada nam je lijepo, a ne samo onda kada se nađemo u nekoj poteškoći i životnoj krizi, koliko smo ga spremni svjedočiti i u svom svakodnevnom životu bez obzira na okolnosti koje nisu naklonjene i posljedice koje iza toga mogu doći. Ako su tvoje riječi i tvoja volja u svakom trenutku dio našeg života to govori koliko nam znači tvoje presveto ime, to govori koliko nam značiš Ti, Isuse.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

92 − 84 =