Župa u Kaštel Novom predstavila društvenu igru „Znak pobjede“ vjeroučitelja Marija Žuvele

U Katoličkom domu u Kaštel Novom, u utorak 23. lipnja, održano je predstavljanje društvene igre „Znak pobjede“ vjeroučitelja Marija Žuvele. Igra je izišla u izdanju Župe sv. Petra apostola – Kaštel Novi.

„Igra se zove ‘Znak pobjede’ zbog Isusova križa koji se, uz prikaz uskrslog Krista, nalazi na igračkoj ploči. Kako bi pobijedili igrači trebaju prijeći dva kruga – prvi se odnosi na razdoblje od Pepelnice do Uskrsa, a drugi na period od Uskrsa do Duhova“, pojasnio je vjeroučitelj Mario Žuvela, dodavši da u igri postoje četiri kategorije koje obuhvaćaju događaje iz Isusova života. „Prva kategorija sadržava pitanja koja se odnose na događaje Velikog tjedna, Korizme, Uskrsa i Duhova. U drugoj kategoriji se nalaze slike iz Isusova života, a igrači trebaju pogoditi o kojem se događaju radi. Treća kategorija obuhvaća citate iz Svetog pisma kojima igrač treba pogoditi autora, a u četvrtoj kategoriji su izazovi koji igrače suočavaju s problemima vjerskog života“, ustvrdio je, zaključivši da se nada kako će ova igra omogućiti ljudima svih uzrasta bolje upoznavanje vlastite vjere.

Župnik don Darijo Čorić je istaknuo „da je Župa izdala ovu igru jer čovjek kroz društvo izgrađuje samoga sebe izbjegavajući opasnost samodostatnosti“, naglasivši „da ova igra omogućuje osobni rast u vjeri“. Poručio je i „da je igra ‘Znak pobjede’ jedna vrsta molitve kroz koju se bolje upoznaje Kristov život i kršćanstvo“.

Susret je pjesmom obogatio župni vokalno-instrumentalni sastav „Snaga vjere“.

Igra „Znak pobjede“ prilagođena je djeci, mladima i odraslima te može biti izvrstan poklon za rođendane, prve pričesti, krizme i obiteljske zabave. Igra se može kupiti u župnom uredu ili naručiti preko župne Facebook stranice.

Podsjetimo da je vjeroučitelj Žuvela 2016. godine, također u izdanju Župe sv. Petra apostola – Kaštel Novi, predstavio svoju prvu društvenu igru pod nazivom „Put prema Milosrdnom Isusu“.


Slavko Blažić, Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

82 − 75 =