10 misli Vinka Paulskog: Što više pobjeđujemo sebe to nam On daje više milosti!

Sveti Vinko Paulski francuski je svećenik, osnivač redova lazarista i Družbe milosrdnih sestara. Vinkova socijalna i karitativna djelatnost širila se po mnogim francuskim gradovima. Ovo su neke od njegovih najpoznatijih misli:

1. Gospodine, učini da moja osoba zrači povjerenjem: onima koji pate i žale se, onima koji traže svjetlost daleko od Tebe, onima koji žele početi, a ne znaju kako.

2. Što više pobjeđujemo sebe to nam On daje više milosti; i ako smo danas imali snage nadvladati jednu poteškoću, sutra i preksutra noći ćemo nadvladati druge koje su mnogo veće i gore.

3. Postoji važan razlog zbog kojega se ne bi trebao uzdati u sebe, ali postoji daleko veći razlog zbog kojega bi se potpuno trebao uzdati u svoga Spasitelja.

4. Na ponizne duše Bog izlijeva svoju najpotpuniju svjetlost i milost. On ih uči ono što ih učenjaci ne mogu naučiti i razrješuje im tajne koje ni najmudrijij ne mogu odgonetnuti.

5. Svetost se ostvaruje u malim stvarima, u sitnim koracima, zaboravljajući na sebe i gledajući u vječnost.

6. Koji su prožeti ljubavlju Božjom odaju to i svojom vanjštinom, jer unutarnje duševno raspoloženje vidi se obično na vanjskom vladanju.

7. Zaista je kraljevski vršiti milosrdnu ljubav.

8. Ako deset puta na dan pohodiš jednog bolesnika, ti si deset puta susreo Boga.

9. Gospodine, pomozi mi, da ne prođem blizu nekoga s licem bez osjećaja, sa zatvorenim srcem, ubrzanim korakom

10. Gospodine, oslobodi me sebičnosti, da Ti mogu služiti, da Te mogu ljubiti, da Te mogu osjetiti, u svakom bratu koga susretnem.

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

84 − = 83