2. vjeronaučna E-olimpijada

subota, 4.2.2017. (4 dana prije međuškolskih natjecanja)

Udruga mladih „Bl. Ivan Merz“ Kaštela i Osnovna škola Bijaći Kaštel Novi organiziraju II. Vjeronaučnu E-olimpijadu u sklopu Kaštelanske vjeronaučne olimpijade koja se organizira po 21 put. Prošlogodišnje organiziranje E- olimpijade donijelo nam je dragocjeno iskustvo. Zahvaljujemo svim vjeroučiteljima koji su sudjelovali kao i onima koji su nam dali podršku.

I ove godine pozivamo vjeroučitelje da nam se priključe ne samo kao voditelji svojih natjecateljskih ekipa, već kao i oni koji će nam dati nove ideje i sami sudjelovati u sastavljanju pisanih testova. Prošle godine sva pitanja i zadatci krenuli su iz Kaštela. Zašto se ne bi ove godine uključili i druge škole koje imaju informatičko iskustvo? Zašto ne bi zadatke u isto vrijeme putem e-pošte poslale različite škole? Za sve ideje smo otvoreni.

Lijepo je bilo prošle godine vidjeti kako smo okupili škole iz gotovo svih regija od Kutjeva, Ivanske, Zagreba, Rijeke, Imotskog, Metkovića do Solina i Kaštela. Ekipa Osnovne škole Zdenka Turkovića iz Kutjeva i Osnovna škola Stjepana Radića iz Metkovića došli su u Kaštela na pripetavanje da postanu prvi pobjednici E- olimpijade u kojoj su bili uspješniji osmaši iz Kutjeva. Ove godine javljaju se vjeroučitelji iz novih sredina; Trogira, Zadra i Siska.

Upućujemo poziv svim vjeroučiteljima pojedine škole. Zašto svima? Svaka osnovna škola zastupljena je na Vjeronaučnoj olimpijadi samo jednim vjeroučiteljem i jednom ekipom. Njima E- olimpijada može biti generalna proba pred međuškolsko natjecanje jer je zamišljeno da se internetsko natjecanje uvijek održi u subotu prije održavanja međuškolskog natjecanja.

Na E- olimpijadu mogu se pojedinačno prijaviti svi vjeroučitelji iz jedne škole s željom da pripreme svoju četveročlanu ekipu i sudjeluju na natjecanju. Isto tako na E- olimpijadu mogu se čak prijaviti vjeroučitelji koji predaju vjeronauk u III. i IV. ( i V. raz.) razredu osnovne škole jer smo pripremili i MALU OLIMPIJADU za taj uzrast. Dakle ovo je prilika da svi vjeroučitelji dobiju priliku da se uključe u natjecanje.

 

Prijedlog plana i programa II. Vjeronaučne E-olimpijade u sklopu 21. Kaštelanske vjeronaučne olimpijade

 

* Prijave za e-olimpijadu traju (najkasnije) do utorka 1.2.2017. isključivo na e-mail: zuvela.mario@gmail.com ili mario.radunic@gmail.com 

Na ove e-mail možete poslati sve upite glede natjecanja. Sve informacije oko natjecanja možete pratiti na:

www. duhovnost.net

– facebook stranici: Udruga mladih Bl. Ivan Merz Kaštela

 

* Ekipa koja se prijavi na E- natjecanje mora u prijavi navesti ime i prezime vjeroučitelja, naziv škole i mjesto te napomenu natječe li se na temu: Misijska djelatnost Crkve za više razrede ili na Maloj olimpijadi (od III. do V. razreda). U siječnju 2017. se treba prijaviti imena i prezimena natjecatelja i dvije e- mail adrese.

*Ekipa na dan natjecanja (subota 4.2.2017.) treba biti okupljena na jednom mjestu u svojoj župi(može to biti škola, župni dom, kuća vjeroučitelja ili jednog od natjecatelja) i mora imati dva različita računala (laptopa) jer će zadaci istovremeno doći na dvije različite e- mail adrese.

*Samo ekipe koje se prijave na E- olimpijadu dobivaju mali poklon od nas organizatora skraćene materijale za učenje na 4-5 stranica što može olakšati pripreme za natjecanje. Skraćene materijale dobivaju i natjecatelji Male olimpijade.

*Na E-olimpijadi mogu sudjelovati kako škole iz Hrvatske tako i izvan nje (Bosna i Hercegovina,…)

 

Skraćeni materijali službene teme: MISIJSKA DJELATNOST CRKVE sadrže:

  1. Početci misijskog djelovanja Crkve
  2. Zaštitnici misija
  3. Misionari slavenskih naroda
  4. Hrvatski misionari
  5. Misijski dokumenti
  6. Molitva za misije

 

Materijali teme Male Olimpijade: MISIONARI LJUBAVI (prilagođen za niže uzraste)

  1. Početci misija: dominikanci i franjevci
  2. Zaštitnici misija: sv. Franjo Ksaverski i sv. Terezija od Djeteta Isusa
  3. Hrvatski misionari (izbor): sv. Nikola Tavelić i bl. Marija od Propetog Isusa Petković
  4. Misionari naših dana: otac Ante Gabrić, sestra Lukrecija Mamić i sv. Majka Terezija

 

VAŽNO: Kako je Osnovna škola Bijaći iz Kaštel Novoga 2.3.2017. domaćin natjecanja za Splitsko- makarsku nadbiskupiju obavještavamo vas da će se toga dana u vremenu pauze između službenih natjecanja održati pripetavanje za pobjednika E-OLIMPIJADE između dvije najuspješnije ekipe iz naše nadbiskupije.

 

Izvješće o Kaštelanskoj vjeronaučnoj olimpijadi za 2016. godinu

Teme:  Brak i obitelj u Božjem naumu   i  Marija

Sveukupno mala, velika i internetska olimpijada

Sudjelovalo:  136 ekipa,  529 učenika  iz  13 osnovnih škola

U akciji sakupljeno 5,8 tona starog papira

 

Izvješće o 20. Kaštelanskih vjeronaučnih olimpijada za period od 1997. do 2016. godinu

Sveukupno u 20. godina sudjelovalo:

1.684 ekipe     6.486 učenika      i     sakupljene 124 tone papira

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

5 + 5 =