Ako imaš Boga za svoju istinu nemaš se što zabrinjavati za ljudske izmišljotine

Hladni su dani. Temperature su niske. Svi čeznemo za toplim prostorima u kojima ćemo se osjećati ugodno i sigurno. Svijet u kojem živimo je hladan i leden.

Toplija je ova hladnoća od pojedinih ljudskih srca koja su puna mržnje zavisti i razdora. Takvi stvaraju čudne navike. Procjenjuju i važu o životima onih koje i ne poznaju. Takvi su obično sveznalice. Osrednje enciklopedije neznanja sa vlastitim zaključcima. Oni stvaraju priče. Oni uništavaju život mnogima. Takvi misle da su stup društva jer stvaraju mišljenje koje nekoga treba obilježiti. Današnji svijet je jedna velika trač rubrika. Doista se čovjek zaželi tišine koja onda postaje jedini dobar prijatelj koji nikada ne izdaje.

Današnji evanđeoski izvještaj nam govori o Božjem zahvatu u povijesti spasenja. Odabranjem Marije da bude nositeljica  života Božjega sina pokreće se jedna lavina. Jadni Josip ne zna što bi učinio. Marija je trudna. Ali kako? S kim? Toliko je volio Mariju da je htio da se sve to odigra bezbolno tako da je otpusti. Znao je on kakvo je selo. Marija izabranica Božja nije se dala omesti svakodnevnim ogovaranjima i procjenama njezina života. Da je lako podnositi laž nije. Da je lako biti prokazan lažno nije lako. Treba se svaki dan nositi s onim lažima koje uništavaju. No njezina sigurnost je bio Bog.

Ako imaš Boga za svoju istinu nemaš se što zabrinjavati za ljudske izmišljotine i laž. I mi smo ranjeni svakodnevno ovim zlom. Kao čovjek tada zasigurno prolaziš to kao progonstvo. Preispitivaš se, nije to do ničega, izmami se tek poneki težak uzdah koji te prisili da ne progovaraš. Ogovaranje je kiselina koja nagriza naše duše. Onaj koji ogovara suradnik je đavla. Danas kao vjernik ostavi se ovog zla. Kao vjernik nisi dostojan niti komentirati tuđi život jer ne znaš što taj patnik ili patnica prolazi. Naše je kao vjerniku pružiti utjehu i razumijevanje. Usprkos svim zlima koje ćeš podnijeti ne boj se. Tvoja istina neka bude kao i Marijina ukorijenjena u Bogu u njegovoj sigurnosti a ljudi od njih uvijek svašta možeš očekivati. Ne boj se. Bog je naša snaga.

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

80 − = 74