Humanitarna večer

U nedjelju Kaštel Novi je proslavio blagdan svoga zaštitnika svetoga Petra. Ujutro u 10:30, procesija s kipom svetog Petra prošla je kroz mjesto, te je slavljena sveta misa koju je predvodio župnik Luka Vuco.

Navečer u 19:30 održala se humanitarna fešta pod nazivom „Fešta za dušu i tilo“. U prvom dijelu večeri održan je koncert duhovne glazbe na kojem su nastupili Župni mješoviti zbor iz Kaštel Novog, dječji zbor Sv.. Leopold Mandić iz Rudina, te Pučki pivači Donjih Kaštela. Koncert duhovne glazbe završio je vokalno instrumentalni sastavi „Anđeli“ iz Rudina.

U drugom dijelu programa nastupila su djece iz KUD-a Karol Wojtyla iz Kaštel Kambelovca sa zabavnim dječjim igrokazima. Nakon dramskog dijela slijedio je zabavni dio programa uz Marina Terziju i grupu Maestrali.

Cijela večer bila je humanitarnog karaktera. Posjetitelji su kroz nagradnu lutriju sakupili iznos od 7 tisuća kuna koji je išao za potrebe liječenja djevojčice Petre iz Kaštel Novog, koja je prije par dana operirana u Austriji. Također, to je bila večer domaće spize koju je pripremao restoran Baletna škola i Vjeko Ečić. Feštu su organizirali Župa sv. Petra ap. Kaštel Novi, Katolička udruga mladih Bl.Ivan Merz, te Bratovština Gospe Stomorije.

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 2 = 7