Kad te tragedija ne promijeni

Za stolom gdje su zajedno sa svoje šestero male djece nekad sjedili, Scott i Janet Willis često govore o danu kada će njihova obitelj opet biti zajedno. Oni vjeruju da će to biti na nebu, i bit će za vječnost.

Willisovi vole razmišljati o tome hoće li oni opet živjeti zajedno kao obitelj? Hoće li djeca biti starija ili će izgledati baš kao i prije nesreće?

“Biblija nam ne daje detaljnu definiciju”, rekao je Scott Willis. “No, siguran sam da ćemo prepoznati svoju djecu. Ponovno ćemo ih vidjeti.”

Njihovo šestero od devetero djece poginulo je strašnoj nesreći južno od Milwaukeeja.

Nekoliko sati nakon što je napustio svoj dom u Parkwood Baptist Church, gdje je Scott Willis pastor, „prepun“ auto djece naletio je na veliki komad metala koji je pao s kamiona. Taj veliki komad metala je probušio i zapalio spremnik goriva na vozilu te je buknuo požar na stražnjem dijelu vozila.

Scott i Janet Willis uspjeli su izaći iz požara s opeklinama, ali nisu mogli spasiti svoju djecu: Ben, 13; Joe, 11; Sam, 9; Hank, 6; Elizabeth, 3; i Peter, star 6 tjedana.

Scott i Janet Willis bili su suočeni s nepodnošljivom boli.

Kad su ih novinari u bolnici upitali o nesreći, činilo se da su potpuno smireni, hvaleći Boga, moglo ih se samo shvatiti kao izrazito pobožne ili možda, kako su neki mislili, još uvijek previše „šokirane“ da shvate što se dogodilo.

A oni su ovu svoju tragediju gledali kao blagoslov i način evangelizaije tisuća ljudi…

Štoviše, postajali su sve poznatiji unutar kršćanske zajednice: pročulo se o  njihovom primjeru duboke i čiste vjere…

“To šestero dječice umrlo je da bismo mi mogli približiti Krista ljudima koji možda nikada nisu imali dar vjere. Prihvaćamo volju Božju: tako je moralo biti. Koračajući prema vječnosti možemo biti radosni unatoč ovozemaljskoj tuzi, jer znamo da Gospodin Bog ima posebno mjesto za nas”, rekao je Willis.

“Božja milost je dovoljna”, rekla je Janet Willis.

Toby Willis, preživjeli sin, također se pomirio s gubitkom svoje braće. Danas je Toby Willis otac dvanaestero izrazito talentirane i nadarene djece koja su nedavno “šokirala” suce svojim nastupom u popularnom američkom showu America’s Got Talent.

Willis je čovjek koji nije dopustio da strašna tragedija, koja ga je zadesila u prošlosti, promijeni njegov život i budućnost, baš kao što nije ni njegovim roditeljima. Nije dopustio da strah upravlja njegovim životom. Umjesto toga, on i njegova supruga Brenda, posvetili su živote svojoj djeci – njih dvanaestero. Najstarije dijete ima 21 godinu dok ono najmlađe ima 3 godine. Svako dijete je izrazito talentirano i nadareno.A svojim su nastupom osvojili srca širom Amerike.

Njih 14, danas nam šalje snažnu poruku: bez obzira na sve, život je vrijedan življenja i treba ga živjeti punim plućima čvrsto se oslanjajući na vjeru u Gospodina. Božje milosrđe i Njegovu Providnost.

Izvor: http://laudato.hr/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

3 + 1 =