Zlatko Sudac: Križ jedini oslobađa i liječi!

Božja Ljubav svjedoči s Križa. Stoga se, u toj Ljubavi, opredjeljenjem za žrtvu ne uništava naša osobnost, nego se rascjepljuju naše unutarnje snage, sve moći Duše i Tijela, jer Duša i Tijelo predstavljaju psihofizičko jedinstvo.

Ako je Duša pod većim utjecajem Milosti Božanskoga Života, a samo taj Život usrećuje, onda se ta unutarnja radost Duše mora prelijevati i na Tijelo, koje je u službi Duše. Nije li Tijelo hram Duha Svetoga?

Božja Ljubav, tako silovito osvjedočena na Križu, ide za tim da u nama oslobodi energije i da ih aktivira, stavi u službu zdravlja, u službu Života i Ljubavi. Mi postajemo transferi, prijenosnici toga Milosnoga Božanskoga Života, koji mora da u nama snažno djeluje. Jedino taj Milosni Božanski Život, Život Duha, uništava smrt, zlo i svako pomanjkanje. Ako mi ljude dovedemo do Raspete Ljubavi, do jedine Radosti, jedine Snage Križa, onda smo mnogo postigli. U takvoj se Snazi i Ljubavi rascvjetava i počinje proces ozdravljenja.

Kad Raspeta Ljubav obuzme Dušu, kad čovjek osjeća tu prisnost s Raspetom Ljubavlju, da nije sam u svojoj patnji i bolesti, onda punina i neizmjernost Božje Ljubavi ne ispunja samo Duh, Dušu i duševne moći, nego i sve tjelesno. Jer, ako je igdje Raspeta Ljubav trpila tjelesno, trpila je na Križu. Stoga, nikad ne recite “ja imam tijelo”, već “ja jesam svoje tijelo”. Učinci takvoga sklada i stanja mogu dugo trajati, ovisno o našem predanju tom putu, a to su: radost, zasićenje duševnih i tjelesnih moći, smirenje, elan, darivanje, spokoj…

Ne može postići proces ozdravljenja onaj tko robuje svojim strastima, nego tko im gospodari. Ne može oćutjeti svu ljepotu nadnaravnoga svijeta, snagu ozdravljenja i prave Božje Ljubavi onaj koji se ne odupire neurednim sklonostima ovoga svijeta. Tko se ne zna osloboditi, ne može ni pobijediti. Odricanjem i sagorijevanjem u sebi, u svoj silini prihvaćanja Križa, oslobađaju se silne energije, postiže se zalet u zagrljaj Božje Ljubavi, ćuti se sva ljepota svemira i uživa zdravlje.

Da, to je Istina, jer Križ jedini Oslobađa, ali i Liječi!

Zlatko Sudac, Izvor: www.velecasnisudac.com

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

16 − = 13