Kruh naš svagdanji daj nam danas

Isus ne zaboravlja i čovjekove tjelesne potrebe. Nije važan samo duh, i tijelo je dar Božji. Kršćanin se treba brinuti i za ovozemaljski život. «Kruh svagdanji» ne označava samo hranu, nego i sve ono što je čovjeku potrebno za normalan život.

Svjesni smo da puno toga izlazi izvan našeg utjecaja. Ne možemo proizvesti hranu ako vrijeme nije pogodno, prirodne nepogode ugrožavaju ne samo proizvodnju hrane, nego izazivaju i veliku poremećaje u ekonomiji, politici i društvenom životu.

Dakle, ni u materijalnom (tjelesnom) životu ne možemo bez Boga! Ovdje možemo pribrojiti i molitvu Bogu da nam pomogne ostvariti uvjete za rad da možemo zaraditi sredstva za život te prehraniti sebe i svoju obitelj. No, krije se ovdje i još jedna velika poruka – ne budimo pohlepni. «Daj nam DANAS», a ne daj nam «za 5 generacija unaprijed». «Danas» znači da imamo dovoljno sredstava za normalan i dostojan život, a ne da bismo imali toliko da postanemo oholi, bahati i pohlepni.
Rekli smo da je Isusov «Očenaš» model, uzor za stvaranje vlastite molitve, da ga Isus nije prvenstveno izrekao da bismo ga učili napamet, nego da nam bude na pomoć u osobnoj molitvi (svojim vlastitim riječima!).

Izvor: www.srce-isusovo.com

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 20 = 22