Najljepša vijest koju sam čuo ovaj tjedan!

Nakon nevjerovatne i besprijekorne igre, poznati Argentinski igrač golfa Roberto Vincenzo osvojio je prvu nagradu na turniru. Po prijemu pehara dao je medijima kratak intervju, a zatim otišao na kratko do klupskih prostorija, uzeo svoje osobne stvari i uputio se prema parkingu gdje mu je auto bio parkiran.

Tu mu priđe neka žena. Nakon što mu je čestitala na uspjehu, u kratkim crtama mu ispriča, kako ima tek rođenu bebu koja je jako bolesna i kako joj doktori traže mnogo novca za njeno liječenje, a ona sama nema ta sredstva i ne može da svome djetetu priušti to liječenje. Zbog toga joj je dijete odumiralo svakog dana pred njenim očima i sve više se bližilo smrti.

Priča nepoznate žene mnogo je dirnula Vincenza. On istog časa gurnu ruku u džep i izvadi iz njega čekovnu knjižicu i potpisa ček na veći dio od sume koju je dobio na turniru tog dana. Pruži ženi ček i reče joj: – Nadam se da ćeš provesti još mnogo dobrih dana sa svojim djetetom.

Nedelju dana kasnije, dok je Vincenco ručao u klubu, priđe mu je jedan od članova golf kluba i reče:

– Momak sa parkinga mi je ispričao kako je prethodnog tjedna, nakon što ste osvojilii turnir, do vašeg auta došla neka žena i kako ste razgovarali.

– Da, – odgovorio je Vincenzo. Šta tu ima čudno?

– Da, razumije se da nije čudno, – zbunjeno reče taj čovjek. Ali treba da vam kažem nešto. Ta žena je varalica. Ide do bogatih i poznatih ljudi kao što ste vi, priča im srceparajuće priče o tome kako ima bolesno dijete kojem treba skupo liječenje, a koje ona ne može da mu priušti i tako uspijeva da izvuče prilično velike sume novca. I kako sam shvatio, i vas je na isti način uspjela da prevari.

Vincenzo ga pogleda sa nepovjerenjem pa upita:

– Hoćeš da mi kažeš, da ustvari ne postoji nikakva beba koja umire?

– Točno tako – potvrdi taj čovjek. – Ne postoji takvo dijete, sve je jedna velika laž.

– Sjajno! Pa to je najljepša vijest koju sam čuo ovaj tjedan!

Iz knjige Melem za dušu 3

Facebook Komentari

comments

admin

Related posts

Važnost nevažnih
PRIČE

Važnost nevažnih

7. listopada 2016

Početak molitve
PRIČE

Početak molitve

30. siječnja 2016

Nisu na prodaju
PRIČE

Nisu na prodaju

1. veljače 2015

Kuverta
PRIČE

Kuverta

19. studenoga 2015

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − = 53