Samo u Bogu možemo naći svoj izvor, identitet, smisao i značaj!

Svrha tvog života je puno veća od tvojeg osobnog ispunjenja, tvojeg mirnog uma ili čak i tvoje sreće.

Puno je veća od tvoje obitelji, karijere ili čak ispunjenja tvojih najluđih snova i ambicija. Ako želiš saznati zašto se nalaziš na ovoj planeti, svoju potragu moraš započeti od Boga.

Stvoreni smo radi Njegove namjere i za Njegovu namjeru.

Potraga za smislom života je zbunjivala ljude tisućama godina. To je zato jer obično započinjemo potragu iz krive startne pozicije – od nas samih.

Postavljamo si pitanja koje se vrte samo oko nas samih – Tko želim postati? Što da radim sa svojim životom?

Koji su moji ciljevi, moje ambicije i moji snovi za moju budućnost? Ali fokusom na sebe nikada nećemo otkriti svoj pravi životni cilj.

U Bibliji je rečeno, „Bog upravlja životima svih živih bića; svačiji život je pod Njegovom upravom.“

Unatoč svemu što je rečeno u mnogim popularnim knjigama, filmovima i seminarima, nećeš uspjeti pronaći smisao života promatrajući samo sebe.

Već si to zasigurno i isprobao. Ti se nisi sam stvorio stoga niti ne možeš sam sebi objasniti za što si stvoren!

Ako ti pokažem neki objekt koji ranije nikada nisi vidio, ne bi mogao shvatiti njegovu svrhu, a i taj objekt ti ne bi mogao objasniti svoju svrhu. Samo ti stvoritelj ili priručnik o tom objektu može razotkriti njegovu pravu svrhu.

Jednom sam se izgubio u planini. Kada sam upitao ljude kako se mogu vratiti do svog kampa odgovorili su mi: „Ne možeš se vratiti tamo ovim putem. Moraš krenuti sa druge strane planine!“

Na sličan način mi isto ne možemo naći svrhu svog života krećući sa fokusom od samih sebe.

Potragu moramo započeti od Boga, svoga stvoritelja. Mi postojimo samo zbog toga jer Bog želi da postojimo. Mi smo stvoreni od Boga i za Boga – i dok to ne shvatimo naš život nikada neće imati nikakvoga smisla.

Samo u Bogu možemo naći svoj izvor, svoj identitet, svoj smisao, svoju svrhu, svoj značaj i svoju sudbinu. Svi drugi putovi će nas odvesti u slijepu ulicu.

Mnogi ljudi žele iskoristiti Boga za ostvarenje svojih vlastitih ciljeva, ali to nije prirodno i stoga je osuđeno na propast. Mi smo stvoreni radi Boga, a ne obrnuto.

Život je namijenjen tome da nas Bog iskoristi za svoje ciljeve, a ne da mi koristimo Njega za ostvarenje svojih ciljeva.

U Bibliji je rečeno: „Opsesija sa samim sobom nas u ovoj potrazi ne odvodi nikuda, dok nas pozornost na Boga odvodi do slobodnog života.“

Rick Warren, “Smisao Života”

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

67 + = 72