Šest savjeta za šest tjedana korizme

1. PROMOTRI SVOJ ŽIVOT. Postoji li nešto što te odvlači od toga da budeš kršćanin kakav želiš biti? Možda je to nešto od onih stvari koje “moraš imati”, a koje ti uzimaju novac. Možda je to nešto zbog čega si prezauzet pa ne stigneš moliti, obavljati crkvene dužnosti…

2. PROCIJENI SVOJE RESURSE. Vjerojatno ne možeš uzeti svu ušteđevinu za faks i poslati je za misije. Što možeš učiniti? Možeš se odreći izlazaka vikendom tijekom korizme i tu ušteđevinu dati siromašnima. Možeš li živjeti s manje džeparca svaki tjedan? Postoji li nešto u tvom životu što možeš odbaciti ili što možeš dati?

3. RECI DA. Kao što Stephen Covey kaže, “Lakše je reći ne kada je dublje unutra da”. Čemu govoriš da ovako se obvezujući? Postoji li netko tko će imati korist od tvojeg odricanja? Hoćeš li na neki način biti bolji ako postiš ove korizme? Kako? Budi konkretan sa svojim da.

4. NAPRAVI PLAN I PODIJELI GA. Govoriti prijateljima ili obitelji o svome planu u korizmi nije radi hvalisanja ili kako bi vidio koga možeš impresionirati. Može biti korisno da drugi znaju tako da te mogu podržati. Možda poželiš staviti podsjetnik na ormarić ili na ogledalo.

5. USTRAJ. Nakon nekoliko tjedana (ili čak dana), možda će ti biti teže držati se obećanja. Možda ćeš se naći u situaciji ponovnog vraćanja svojim starim navikama. Ako se to dogodi, ne gledaj na ovu korizmu kao izgubljenu. Čestitaj sebi na poslu koji si obavio, moli za Božju pomoć u onome što ti je teško i počni iznova.

6. PRINOSI SVOJE DAROVE. Neka tvoj korizmeni post bude nešto što ćeš pružiti Bogu. Na nedjeljnoj misi, neka tvoj korizmeni post bude dio darova u prinosu kruha i vina. Moli da Bog uzme tvoju žrtvu kako bi ona dobila novi život na Uskrs.

Kada Uskrs dođe, ne zaboravi ga proslaviti gozbom. Proslavi načine na koje si se promijenio, bez obzira na to kako se maleni činili. Proslavi dar novog života koji nam je dan Isusovom smrću i uskrsnućem.

Izvor: pastoralmladih.hr

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

46 − 41 =