Sportaš nije zaboravio obećanje prijateljici s downovim sindromom

Američki srednjoškolci Ben Moser i Mary Lapkowicz prijatelji su još iz drugog razreda osnovne škole. Mary ima Downov sindrom, no to nikada nije utjecalo na njihovo prijateljstvo.

“Mnogo klinaca je u osnovnoj školi izbjegavalo moju sestru Mary ili su mislili da je čudna jer ima Downov sindrom, no Ben nije jedan od njih”, napisao je na Facebooku Maryn brat Tom Lapokwicz.

Ben se uvijek družio s Mary tijekom školskih odmora, a jednom je čak zaustavio nogometnu utakmicu kako bi ona zabila gol. “Uvijek sam mislio da je Mary jako cool. Bila je slatka i bilo je ugodno družiti se s njim”, ispričao je Ben za Patriot-News.

Kad su bili u četvrtom razredu osnovne škole, obećao joj je da će zajedno ići na maturalni ples. Na kraju su upisali različite srednje škole u Pennsylvaniji, no ponovno su se susreli kad su njihove škole odigrale nogometnu utakmicu prošle godine. Ben se prisjetio obećanja koje je dao Mary, pa ju je iznenadio pitanjem da zajedno odu na maturalni ples.

Mary tvrdi da je bila jako sretna, ali i jako iznenađena kad ju je Ban pozvao. “Mislila sam ići s prijateljima”, otkrila je.

Prošlog tjedna njih su se dvoje svečano odjenuli i otišli na maturalni ples u Marynoj školi, a na ples ih je ispratila njihova učiteljica iz četvrtog razreda Tracy Spogli, koja je rekla da je bila istinski blagoslovljena što je gledala kako Mary i Ben odrastaju.

“Ben je uvijek pazio na Mary i brinuo se da je uvijek nasmiješena i sretna. Mary sam zvala “Mala Mary Sunašce”, jer je bila poput zrake sunca u našoj učionici. Cijeli razred i ja smo jako ponosni što smo bili dio ove priče”, rekla je učiteljica za BuzzFeed.

Maryn brat napisao je da je Ben vratio osmijeh na njeno lice, a njemu vratio vjeru u ljude.

Izvor: www.index.hr

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

57 − = 47