Tomislav Ivančić: Možeš biti bolji, snažniji i slobodniji ako zamoliš Duha Svetoga za vođu!

Svjesni smo da u nama i u svijetu djeluju dobre i zle sile. Mi smo slobodni i pozvani odlučivati se za dobro i protiv zla. To svakom čovjeku jednako nalaže savjest.

Crkva nam prenosi vijest daje istočnim grijehom ušlo zlo u čovjeka, ranilo ga gotovo na smrt, kaže sv. Pavao, oplijenilo ga od ljepote Božjeg susretanja te je čovjek izbačen iz tog iskonskog prostora ili raja gdje se s Bogom susretao. Čovjek je postao sklon grijehu, požudama, zlim govorima, mislima i djelima. U njemu je čežnja za dobrim i plemenitim, za pravdom i ljubavlju, ali on to može željeti ali ne i ostvariti, kaže poslanica Rimljanima.

Da bi čovjek bio ono za čim čezne potrebna mu je nova snaga Duha. Isus je stoga poslao Crkvi Duha Svetoga da ga ona dijeli ljudima. Tebi dakle na raspolaganju stoji svemoćna snaga Duha, koja može iscijeliti slabosti tvoga duha, osnažiti te za dobra djela, misli i riječi, te biti uz tebe da te vodi, poučava, ohrabruje, tješi, uvodi u istinu i svjedoči ti da si Božji miljenik. Potrebno je samo zamoliti Duha Svetoga da se u tebi nastani, da izliječi tvoje biće od trenutka začeća do danas, da te ispuni silom svojom protiv svakog zla, da možeš u sebi i u drugima lomiti snagu grijeha, mržnje, zločinstva, laži i pretvaranja. Ti možeš biti daleko bolji i snažniji, daleko kreativniji i slobodniji, ako zamoliš Duha Svetoga za stalnog vođu i nadahnitelja.

Na raspolaganju ti je da budeš bolji čovjek. Ti nikada ne smiješ biti nemoćan i slabiji od napasti na zlo. Ti si jači u onome koji te jača. Moli Duha Svetoga: Dođi Duše Sveti, ispuni me svojom milošću, užezi u meni snagu svoje ljubavi. O dođi Stvorče Duše svet, vodi me, osnažuj me, oživljuj me, nosi me, pouči me da budem nada svijetu. Kako vidiš, tvoja je molitva svemoćna. Iskoristi je.

Dr. Tomislav Ivančić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 3 = 1