Trebaš otkrivenje Božje ljubavi – tad dolazi promjena!

Moraš razumjeti jednu činjenicu: bez obzira koliko te Bog voli, ako toga nisi svjestan, nećeš imati nikakve koristi od te ljubavi. Znaš i sam kako se divno osjećaš kad ti netko pokazuje puno ljubavi. Ali – trebaš to primiti u svoje srce. Tada djeluje!

Da bi mogao primiti Božju ljubav, najprije moraš imati ispravan odnos s Bogom. To što si se spasio prije dosta vremena i doživio novo rođenje nikako ne znači da trenutno uživaš u bogatom zajedništvu s Njim. Joyce Meyer u svojoj spomenutoj knjizi kaže: „kada se ujutro probudim, prvo na što pomislim je Bog. Isto tako, navečer, prije nego što idem na spavanje, On je posljednji o kome razmišljam. O Bogu razmišljam i tokom cijelog dana. Njega uvlačim u sve svoje poslove i susrete s ljudima. Najviše na ovome svijetu bih voljela ugoditi i služiti Njemu. Ništa se ne može usporediti s time.“ U nama postoji praznina koju je Bog stvorio i koju samo On može ispuniti. Nitko i ništa drugo ne može ispuniti tu prazninu. Zato trebaš jako zajedništvo s Njime. Bog te voli i ti si za Njega nešto posebno. On nas je stvorio sa željom da provodimo vrijeme s Njim. To je Njegova najveća želja i Njegov savršeni plan za tvoj život. On se svakog jutra nagne sa svog prijestolja i kaže: „Dobro jutro! Volim te.“

Da bi mogao primiti to iskustvo, predlažem ti da odvojiš dosta vremena i jednostavno dopustiš Bogu da te voli. Prestani pokušavati vlastitom snagom funkcionirati u vjeri i biti čovjek vjere i snage. Opusti se i budi kao malo dijete. Dopuzi do Očevog krila i dozvoli Mu da te voli. Ne možeš Mu uzvratiti ljubav, ako Mu najprije ne dopustiš da On voli tebe. Ne možeš hodati u vjeri i Božjoj pobjedi, ako najprije ne primiš Božju ljubav. To je najvažnije: 1. znati da te Bog voli, bez obzira na sve; i 2. prihvatiti Njegovu ljubav u svoje srce. To će te sigurno promijeniti. Saznanje da te Bog voli, daje ti povjerenje i pouzdanje u Njegovu vjernost. Svi blagoslovi će doći kada dozvoliš Bogu da te voli: snažnija vjera, pobjeda nad grijehom, ozdravljenje, napredak i radost. Njih primamo kada dozvolimo Bogu da nas voli. Često se osvrnemo i pomislimo: „Trebam voljeti Boga“. Vjerujem da je važnije dopustiti Bogu da On prvo voli tebe. Ne vjerujem da možeš izraziti svoju ljubav prema Bogu prije nego što dopustiš Njemu da te voli.

MOLITVA

Volio bih te na kraju ovog članka potaknuti da počneš svako jutro kad se probudiš govoriti: „Oče, hvala Ti što me toliko puno voliš. Hvala Ti što si poslao Isusa da umre za mene. Oče, hvala što sam poseban u Tvojim očima. Hvala Ti za Duha Svetoga kojega si mi dao da bude uz mene, da me jača i vodi Tvojim putem. Hvala Ti za snagu uskrsnuća koja se nalazi u meni. Gospodine, hvala Ti što ću na svom putu danas uvijek biti blagoslov. Bože, Ti me voliš. Voliš me, ovdje u mom malom domu. Voliš me! Ja sam Tvoje posebno dijete. Ja sam zjenica Tvoga oka. Hvala ti, Oče, što me voliš. Pomozi mi danas živjeti od Tvoje ljubavi!“ Moraš si govoriti ove stvari da bi razvio svijest o tome – da si okružen i natopljen Božjom ljubavlju.

Ne zaboravi: Bog te voli i ti si poseban! Ti si blagoslovljen čovjek!

Dražen Radigović, Izvor; www.dobripastir.com/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

89 − = 86