Viđeni smo kakvi u stvari nismo

1. Od onih koji nas vole.

Najčešće oni u nama vide svoju sliku o nama, a  ne nas onakve kakvi jesmo. Poznato je, da je ljubav uvijek stvaralački aktivna, pa tako ona stvara oko ljubljene osobe prekrasne kristale, aureolu, uljepšava njezin lik do idealizacije. Zato i svi mi u spoznaji da smo voljeni otkrivamo toliku radost. Ipak se malo plašimo takve ljubavi, jer se nekako bojimo da nismo onakvima kakvima nas osoba koja nas voli zamišlja da jesmo. Iz toga slijedi da nije baš lako, a ni uputno, prenaglo u potpunosti otvoriti svoju dušu ni osobi koja nas voli.

2. Od onih koji su prema nama indiferentni.

U svakom  slučaju, vrlo malo ima nade, da će potpuna naša otvorenost probuditi njihovu ljubav da nas istinski razumiju i prihvate, najvjerojatnije je da će ih taj naš postupak duboko sablazniti i prestrašiti, a možda i probuditi u njima gnjev protiv nas. Mi smo za njih samo brojevi i predmeti kojima mogu manipulirati.

3. Od onih koji nas mrze.

Ne treba dokazivati da sve naše kvalitete u njihovim očima dobivaju negativan predznak. Tako, ako se pokušamo pred njima razgolititi, to ćemo u njihovim očima postati još negativniji jer će i tome našem nastojanju dati negativan predznak.

Čini se da smo svi mi viđeni onakvima kakvi u stvari nismo!

I.Cvitanović

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 54 = 58