VIDEO: Karol – čovjek koji je postao papa – film

Biografski film o životu Pape Ivana Pavla II sa naglaskom na mlađim danima njegova života provedenim u rodnoj Poljskoj. Film snimljen prema knjizi ‘Karlova povijest’ Gianfranca Svidercoschija biografska je priča o Karolu Wojtyli koja detaljno prikazuje njegovu mladost u Poljskoj, radna i kazališna iskustva, duhovni i svećenički odgoj te početak služenja Bogu.

Priča započinje dvadesetih godina prošlog stoljeća kada se tada 10-godišnji Wojtyla po prvi puta susreće sa brojnim nedaćama i tragedijama koji su mu u neku ruku usmjerili daljnji životni put i oblikovali ga kao osobu. Gubitak majke i brata, eskalacija rata i egzodus Židova samo su neki od bitnih događaja kojima se film bavi. Režiser Giacomo Battiato nevoljsko se odlučio na ovako veliki projekt koji će nedvojbeno izazvati jaku reakciju javnosti. Nakon susreta i riječi podrške ljudi iz Vatikana ipak je pristao snimiti film o jednoj od najistaknutijih ličnosti moderne povijesti. Naglasio je njegovu golemu volju, karizmu, snagu i inteligenciju te sposobnost da uspostavi komunikaciju sa svim ljudima dobre volje.

Iznimno zahtjevnu ulogu poglavara Katoličke crkve dobio je poljski glumac Piotr Adamczyk poznat po ulozi u ‘Chopinu’ i filmu ‘Pragnienie miloscia’. Ostatak postave čine uglavnom poljski i talijanski glmci. ‘Karol: Čovjek koji je postao Papa’ snimljen je u obliku dvodjelnog TV filma.

Izvor: http://www.filmski.net

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

10 + = 15