Vjernik koji je iskušavao Boga

U vrijeme najveće pandemije jednog opasnog virusa, poznatog pod nazivom korona, izdato je upozorenja svim građanima da ne napuštaju svoje domove i ne izlažu svoj život nepotrebnoj opasnosti.

Slušajući jednoga dana upozorenja na vijestima da se ne izlazi vani, neki je čovjek pogledao u voditelja vijesti i glasno uzviknuo:

– Nevjerniče! To je kukavički čin za čovjeka koji vjeruje u Božju svemoć. Ako doista vjerujem u Boga, virus mi ne može ništa, jer će me Bog zaštititi.

Obukao je svoj kaput i krenuo prema izlazu. Na vratima ga je zaustavila žena i rekla:

– Dragi, nemoj ići, poslušaj što ti drugi govore! Vremena nisu dobra, mnogi su se razboljeli, svakoga dana sve je više umrlih.

– Zar je i tebi ženo vjera slaba? Bog upravo sada najviše želi iskušati našu vjeru. Dokazat ću mu kolika mi je! Dokazat ću svima vama da ste slabi vjernici.

Izašao je vani i prvo se zaputio prema obližnjoj crkvi gdje se želio pomoliti. Bila je prazna. Ušao je, došao u prvi red, kleknuo, pogledao prema Isusu na križu i rekao:

– Bože, vjerujem u tebe i znam da ćeš me zaštiti! Daj mi samo jedan znak gdje trebam ići i gdje ću biti najviše od pomoći!

Nakon nekoliko trenutaka šutnje, prekrižio se i izašao. Vidio je u daljini vozilo hitne pomoći i potrčao prema kući iz koje su na nosiljci iznosili jednoga starijeg čovjeka.

– Gospodine, morate otići, ne smijete biti ovdje – upozoravao ga je jedan bolničar u zaštitnom odjelu koji je nosio bolesnika.

– Ne možete me zaustaviti, vi niste gospodar moga života. Ja želim pomoći rodbini unesrećenoga!

Ne slušajući upozorenja na silu je ušao u kuću odvedenog čovjeka ali je nakon kratkog vremena izašao jer su mu rekli da ne trebaju njegovu pomoć.

Tužan se vratio kući i nakon nekoga vremena počeo se osjećati jako loše, te je na poziv žene na brzinu prebačen u bolnicu. Ležao je danima bez snage u kritičnom stanju i kada je napokon došao sebi uzeo je križ u ruke i rekao:

– Bože, zašto me nisi zaštitio kada sam ti vjerovao?

Gledao je neko vrijeme u križ pred sobom a onda kao da je začuo odgovor s njega:

– Tri puta sam ti slao upozorenje kroz ljude u tvojoj blizini, ali ti me nisi slušao. Prvo sam ti govorio sa televizije, drugo kroz savjete tvoje žene a treće kroz riječi onoga bolničara koji je nosio bolesnog čovjeka. Ti si ih ignorirao u želji da dokažeš svoju vjeru u mene. Pokaži prvo svoju vjeru u bližnje, pa ćeš onda pokazati i svoju vjeru u mene.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

49 − = 48