Vrijeme je da odlučiš i kreneš! S Njime!

Zašto želiš ubrzati vrijeme? Zašto uporno želiš preskočiti situacije, susrete i doživljaje koji su ti stavljeni na životni put s razlogom? Zašto misliš da je tvoja volja najispravnija? Zašto svoj križ doživljavaš kao prokletstvo i nevolju kad je u stvari blagoslov koji te spašava?

Vrijeme je da staneš. Vrijeme je da prihvatiš da nije dobro za tvoju budućnost da baš uvijek bude po tvom planu, na tvoj način, u tvoje vrijeme. Vrijeme je da odlučiš. Vrijeme je da se prepustiš Njegovom vodstvu. Što prije to učiniš, prije ćeš početi prepoznavati Njegove blagoslove i tek tada će se početi ostvarivati tvoje najdublje čežnje srca.

Čega se bojiš? Zar misliš da Bog ne surađuje na dobro s tvojom slobodnom voljom iako je On onaj koji te ljubi najviše i koji zna što je najbolje za tvoje dobro?

Zašto se bojiš nepoznatog puta?

Bitno je da je On uz tebe. On će te voditi. On će te učiti.

Zapamti: Sve se događa s razlogom. I sve je blagoslov ako dopustiš da budeš vođen Njegovom rukom.

Žuri ti se? Ako ti se stvarno žuri, onda napokon kreni s Njime. Odluči da ćeš se svim srcem uzdati u Njega i da se nećeš oslanjati na svoje snage. Jer tvoje odgađanje predanja i poslušnosti Njegovoj volji usporava tvoj put k ostvarenju tvojih najdubljih čežnji.

Zakorači hrabro. Ne razmišljaj previše. Samo se prepusti poput djeteta koji vjeruje bezuvjetno svom Ocu. Ne boj se i budi miran. Što ne bude po tvom planu, to znači da ima nešto što je još bolje za tebe. Bog nikada ne razočarava. On je onaj koji razveseljava i smiruje. I naposljetku: budi strpljiv. Posebno kada misliš da sve ide naopako. Jer ponekad kad ti tako izgleda, možda se upravo tada grade najvažniji temelji budućeg života i dobivaju bitke za tebe. Vjeruj, na kraju ćeš radosno zahvaljivati Bogu što je sve učinio boljim nego si planirao.

Ne odgađaj. Nego kreni. S njim. Sada. Život je kratak za odgađanje pravih odluka.

Anamarija Botić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

19 + = 21