Zlatan Stipišić Gibonni: Koje najveće Božje čudo možemo vidjeti svaki dan?

S vremenom od 2004. godine u kontinuitetu neke od HKR-ovih emisija ‘Zašto vjerujem’ – s podosta zanimljivim sugovornicima – bile su objavljene i na različitim YouTube kanalima, a stiglo je vrijeme i za ovaj najnoviji korak kroz portal Hrvatske katoličke mreže.

S njime je, eto, na vrata naših slušatelja, od sada i čitatelja, pokucalo ‘novo digitalno doba’ života i sudbine emisije u kojoj svjedoče živu vjeru osobe iz javnoga i društvenog života naše zemlje i hrvatskoga naroda. U jednoj od njih bio je gost Zlatan Stipišić Gibonni.

Zašto vjeruje kantautor Zlatan Stipišić Gibonni, pitanje je s kojim smo otvorili 11. sezonu emisije. Govorio je o trpljenju i strpljenju, o velikoj osobini poniznosti, te kako Gospodin oblikuje njegovu prgavu narav. Rekao je: Koje najveće Božje čudo možemo vidjeti svaki dan? Kako mu pomažu slabosti? Što misli pod ‘milost je nemilosrdna’ i zašto bi znanost neke odgovore trebala tražiti u vjeri? Tko je u njegovoj obitelji čudom ozdravio? Što su studenti teologije prepoznali u Gibonnijevim pjesmama? Zbog čega se ne bi nikada odrekao vjere u Krista?

Izvor: www.hkm.hr

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

97 − = 89