Hrlimo „karizmaticima“ali zaboravljamo na naše župnike, kapelane i časne sestre!

„Karizmatici?! malo je glupo spominjati „neke karizmatike“ jer cijela Crkva treba biti karizmatična!“ – don Josip Radić.

Svi mi jako volimo, poštujemo i molimo za našeg fra Ivu Pavića, don Milivoja Bolobanića, vlč. Zlatka Suca, don Josipa Radića…Međutim, ne smijemo zaboraviti one svećenike i časne sestre koji su u našim župama.

Dragi župnici i kapelani znajte da od srca molim za vas kao i mnogi vjernici. Vi ste dragocjeni već time što ste rekli DA Isusovom pozivu. Vi ste pravo blago rimokatoličke crkve. I sam Isus govori svetoj Faustini da redovničke duše svijetle posebnom svjetlošću.

Nažalost, mnogi vjernici kažu ovo: „meni lipo priča taj i taj svećenik i meni je lipo kod njega, dok naš župnik ili kapelan ne zna lipo pričati“. Ovo sam čuo mnogo puta. Reći ću jednu jako bitnu stvar, svaki svećenik, ali baš svaki svećenik, svaku svetu Misu na oltaru, u pretvorbi kruha i vina donosi nama Živoga Isusa Krista! I to je najveće čudo! Bez svećenika to ne bi bilo moguće.

Draga braćo i sestre u Kristu, poštujmo naše drage župnike, kapelane i časne sestre, volimo ih i ljubimo kao i one svećenike kojima rado hrlimo. I nastavimo ići na svete Mise bez obzira što svetu Misu ne drži netko od spomenutih svećenika! Zapamtimo da su svećenici dokaz velikog Božjeg blagoslova, ljubavi i milosrđa. Oni su živi dokaz da je Bog s nama! Dragi župnici, kapelani i časne sestre koji radite i molite u tišini, sjetite se nas vjernika u svojim molitvama i prikažite nas onom kome služite, milosrdnom Gospodinu.

Brat Ivan, Izvor: http://rastimo-u-vjeri.com/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 2 = 3