I ti si u Božjoj misiji spašavanja svijeta!

I ti si u Božjoj misiji spašavanja svijeta.

Tvoja patnja, bol, razočarenja, povrede koje su ti nanijeli drugi, sve je to prostor u kojem ti Bog povjerava veliku i važnu zadaću. Prihvati svoj križ, ne odbacuj ga i donesi ga do konačne pobjede, bez da se zamjeraš drugome, bez da tražiš priliku za osvetu i izravnavanje računa za sve nepravde koje si doživo već da prikažeš svoju tihu patnju kao tvoj doprinos da bi se ovaj svijet što više suobličio slici Njegovog svijeta.

I ti si u Božjoj misiji spašavanja svijeta. Kada te drugi ponižavaju i gaze, kada ne držu previše do tvoga mišljenja i tvojih osjećaja, smatrajući sebe većima i važnijima od tebe, ne ulazi u borbu s njima, ne dokazuj im tko si, jer što god im kažeš neće čuti ni vidjeti, jer u konačnici to ne žele. Samo prepusti svoj odgovor Bogu, on će im pokazati što treba. Tvoja je veličina u Njegovu pogledu, a ne u onome kakvim te drugi gledaju i doživljavaju.

I ti si u Božjoj misiji spašavanja svijeta. On ima plan za tebe, plan koji je bolji od svih tvojih planova koje imaš za sebe. Možda će ti nekada potpuno apsurdno izgledati i pitat ćeš se kakav je to plan, ali vjeruj mu jer tvoja perspektiva života i Njegova perspektiva života razlikuju se. Kao dijete koje ima pouzdanje u svoje roditelje i onda kada ga roditelj potiče na nešto što mu se ne sviđa, ali u konačnici prihvaća volju roditelja jer je za njegovo dobro.

I ti si u Božjoj misiji spašavanja svijeta. On na tebe računa svakoga dana i koliko ti god izgledalo da je On daleko od tebe i da te napustio u tvojoj patnji, On je upravo u njoj, jer njome se mijenjaju stvari, s njome ovaj svijet dobiva novu dimenziju. Niti jedan križ nije besmislen, u njemu je velika tajna preobrazbe ovoga svijeta po Božjoj mjeri. Sve što ti treba jest prilična doza strpljenja, mnogo više vjere u Njegovu u volju, i mnogo, mnogo ljubavi.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

8 + 1 =