Kada počinje Božić?

Božić počinje kada drugoga doista osjetiš svojim bližnjim i kada prestaneš zanemarivati njegove potrebe shvaćajući da ti direktno Bog iz njih progovara.

Božić počinje kada prestaneš bježati iz situacija gdje je potrebna tvoja suradnja i pomoć te zastaneš i dadeš svoju ruku.  Božić počinje kada shvatiš da je došlo vrijeme da oprostiš svima koji su te povrijedili, bez obzira na nastavak priče i prepustiš Bogu da on dalje vodi tvoje putove.

Božić počinje kada shvatiš da je došlo vrijeme da prestaneš trčati za lažnim idealima, ljudima koji te samo ostavljaju praznima uzimajući mir tvoje duše, kada napustiš razgovore u kojima su na tapetu uvijek slabosti nekih drugih ljudi. Božić počinje kada se prestaneš pretvarati u nešto što nisi, kada spustiš sa trona svoju lažnu veličinu, kada makneš s lica sve maske koje si stavio i kada napokon ljudi mogu čuti tvoj iskreni glas.

Božić počinje kada shvatiš da si dijete Božje bez obzira na titule koje gomilaš oko svoga imena i kada shvatiš da je najveća stvar kada te netko nazove čovjekom bez obzira na funkciju i zanimanje koje imao. Božić počinje kada shvatiš da nije važno koliko si u životu učinio, koliko je trofeja i medalja oko tebe, koliko se dičiš svojim rezultatima po kojima te drugih hvale već je jedino bitno koliko si ljubavi u sve to ulio.

Božić počinje kada shvatiš da nikada nije kasno započeti koliko god prokockao šansi u životu, kada usprkos svim teškoća i problemima nastaviš dalje i ne pitaš se na koliko ćeš zapreka još naići na svom putu jer shvaćaš da s tobom ide Bog koji ti pomaže nositi tvoje breme. Božić počinje kada otvoriš svoje srce Bogu i kažeš mu da je u njemu spremno tvoje mjesto za njega. Koje god vrijeme tada bilo – počinje Božić.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

43 + = 45