Kada te danas priupitaju zašto si tako sretan, reci im da je to radi Isusa!

Svako jutro stani pred Isusa i reci mu neka ti pomogne vidjeti dalje nego što oči vide, potraži od njega pogled unatrag pun zahvalnosti a pogled naprijed pun povjerenja.

Shvati da niti jedna bol nije besmislena. Ona je tvoj izazov da rasteš i da gledaš svijet nekim drugim očima, da uočiš da vezivanje uz materijalne stvari nećeš puno dobiti i da je jedina prava sloboda ona koju ti Isus daje. Sve ostale prije ili kasnije završe u propasti.

Svako jutro stani pred Isusa i reci mu da te nauči služiti drugima. Da ne bude to služenje puno proračunatosti i očekivanja kojima ti drugi moraju vratiti svaku uslugu ili makar neki njen dio, niti da to služenje bude prožeto nekim strahom od razočarenja od drugih, već da daješ onako kako je Isus davao, da ideš naprijed onako kako je on išao, ostavljajući iza sebe jedan malo bolji svijet i malo sretnije ljude.

Kada te danas priupitaju zašto si tako sretan, reci im da je to radi Isusa, da s njime započinješ i završavaš dan. Da je on rame za tvoju umornu glavu i melem za svaku tvoju povredu. Ne možeš kroz život proći a da ne osjetiš umor, obeshrabrenje, razočaranost, sumnju, osamljenost ali to ne znači da se svemu tome trebaš predati, bolje je rješenje da sve to predaš Isusu i kreneš u novi dan neopterećen problemima koje si imao jučer.

Zato svako jutro stani pred Isusa i reci mu da i onda kada te svi napuste ostane na tvojoj strani, da ti dade snage da se u novim usponima ne uzoholiš, a u novim padovima ne odustaneš od svega već da i dalje nastaviš u njegovoj prisutnosti. Samo tako ćeš razumjeti mozaik svih onih različitih događanja svoga života, bilo dobrih, bilo loših, kao različite etape puta kojim te on vodi prema konačnom susretu sa sobom u Nebu.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 65 = 68