Među ljudima koje su ubili teroristi bio i musliman – nije htio napustiti prijatelja kršćanina

Među 28 Etiopljana koje su nedavno okrutno pogubili teroristi iz Islamske države na teritoriju Libije bio je i musliman koji je ubijen jer nije htio ostaviti svog prijatelja kršćanina, objavili su talijanski mediji.

Vijest o ovom veličanstvenoj gesti požrtvovnosti i prijateljske ljubavi koja je nadvladala vjersku mržnju objavljena je prvo na talijanskoj stranici Pontifikalnog instituta za strane misije, a potom prenena i na Vatican Insideru, pa dalje na svim medijima.

Na stranici Instituta navodi se kako je ime ubijenog muslimana Džamal Rahman, te kako je ubijen sa svojim prijateljem kršćanom kojeg nije htio napustiti. Izvor ove vijesti je neočekivan – riječ je o iskazu terorista iz somalijske skupine Al-Shabab.

Kako je prenio Vatican Inisider postoje dvije verzije što se dogodilo s Rahmanom.

Prema jednoj, obratio se na kršćanstvo neposredno prije nego je ubijen.

Stranica Instituta navodi kako je izvjesnija ona druga.

Prema njoj, Rahman je teroristima ponudio i sebe kao taoca kada je njegov prijatelj kršćanin uhićen, iz solidarnosti s njim. Prema nekim izvorima, ova njegova žrtva vjerojatno je pomogla da neki drugi kršćani koje su teroristi uhitili budu pušteni na slobodu, što je bio i cilj Rahmanove žrtve koju je citirani terorist opisao kao “suludu”.

Rahman je ubijen sa svojim prijateljem kršćaninom i još 26 Isusovih sljedbenika.

Cijela ova priča, podsjeća Vatican Insider, identična je onoj koja se dogodila u Mosulu prošle godine kada je sveučilišni profesor Mahmud Al ‘Asali ustao u obranu progonjenih kršćana. Teroristi su ga pogubili.

Goran Andrijanić | Bitno.net

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 3 = 5