Nauči gledati Isusovim pogledom!

Nauči gledati Isusovim pogledom, pogledom punim ljubavi i suosjećanja.

To je najrealniji pogled na svijet i život. Odbaci sve ono u sebi što te priječi da druge ljude gledaš kao svoju braću i sestre. Odbaci onu težnju da se uspoređuješ s drugima, jer uspoređivanjem ćeš samo navući nesreću na sebe. Uvijek ćeš naći neki apsekt života u kojem je drugi bolji od tebe i pokušavat će sve učiniti, ne birajući sredstva da budeš bolji od drugoga. Nećeš birati cijenu koju za to trebaš platiti, a ništa time nećeš dobiti.

Nauči gledati Isusovim pogledom, to je najradosniji pogled na svijet i život. Odbaci potrebu da uvijek budeš nešto više ili bolje od drugoga. Život nije zato da se uspoređujemo, život je da idući u istom pravcu pomažemo jedni drugima kada zapne. Žalost će te pritisnuti ako se samo usmjeriš na svoj ego jer će tvoj životu izgubiti onu neizrecivu ljepotu koja se sastoji u tome da ljubiš drugoga i da bivaš ljubljen.

Nauči gledati Isusovim pogledom, to je najzdraviji pogled na svijet i život. To je pozivan pogled u kojem nisi usmjeren samo na povrede i udarce koje si dobio, nisu okupiran izdajama koje su te pogodile već si smogao snage da oprostiš tim ljudima radi mira svoje duše i budućnosti kakvu si zaslužio. Bolest će te pritisnuti ako se navežeš na zamjeranja i optužbe, želju za osvetom i progonom samo zato da bi pravda bila zadovoljena.

Nauči gledati Isusovim pogledom, to je jedini pogled koji gleda u budućnost, svi ostali gledaju u prošlost. To je pogled u kojem ne sudiš drugoga zbog njegovih pogrešaka jer shvaćaš da je jednako kao i ti ljubljeno dijete Božje. To je pogled u kojem ne vidiš osobu onakvu kakva je bila u prošlosti nego je vidiš onakvu kakva može biti u budućnosti i tako joj pristupaš. Nauči gledati Isusovim pogledom i nećeš samo vidjeti bolji svijet oko sebe, već će taj svijet doista takav i biti.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 38 = 42