Nauči se u životu putovati s Isusom!

Nauči se u životu putovati s Isusom.

Nemoj misliti da se on samo nalazi iza vrata crkve i kada tu dođeš daješ mu sve pohvale i počasti, a onda kada kreneš u život zaboraviš na njega, zaboraviš na riječi koje ti je rekao. Nauči se u životu putovati s Isusom, naučiti u svakom trenutku svoga života, na svakom mjestu gdje god se nalaziš prepoznati njegovu prisutnost. Ona je toliko očita i prepoznatljiva da ne možeš zatvoriti oči za nju.

Nauči se u životu putovati s Isusom. Nauči se da su svi tvoji životni suputnici, bilo oni u tvojoj obitelji, ili na tvome radnom mjestu, bilo tvoji prijatelji ili poznanici svi s razlogom od njega poslani u tvoj život. Kao što ne možeš njih ignorirati i praviti se da ne postoje, ne možeš ni njega ignorirati. Ne ostaje on samo iza vrata crkve, već prati te u tvom svakodnevnom životu, bio ti toga svjestan ili ne, išao pravim ili krivim putevima.

Nauči se u životu putovati s Isusom. Nauči se da je on u tvojim porazima i pobjedama, da je on tu onda kada ti svi plješču i onda kada svi okreću glavu od tebe, da je on uz tebe onda kada te svi prate i onda kada nemaš suputnika. Kada se naučiš putovati s njime onda stvari trenutak tvoga života postaje molitva jer razmjenjuješ s njime svoje misli i osjećaje, a svaki tvoj čin postaje svjedočanstvo jer ne možeš sakriti Boga u svom životu.

Nauči se u životu putovati s Isusom. Nauči se u drugima vidjeti njegovo lice, onima koji su ti dragi i onima koji su ti manje dragi, nauči u onome koga ne možeš podnijeti također vidjeti njegovu blizinu jer svi su ljudi njegova ljubljena djeca. Kada se naučiš putovati s njime onda će ti svaki dan postati nezaboravna avantura istinskog življenja i sve štogod bilo lijepo ili teško lakše ćeš proći i podnijeti jer znaš da on ide s tobom naprijed.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 1 = 1