Preobrazi svoje brige u molitve!

Preobrazi svoje brige u molitve i onda kada ih ne možeš riješiti naučiti ih kao dijete predati svome ocu.

Sati razmišljanja oko nečega što ne možeš mijenjati doista nemaju smisla, a ono što možeš promijeniti prihvati kao svoj dnevni , tjedni ili mjesečni zadatak i preuzmi odgovornost za to. Nema neke velike filozofije, kada je teret pretežak slomit će te ako ga ne pustiš. Zašto onda neprestano sa sobom nosiš sve svoje brige bez da ih jednom ostaviš.

Istina je da nije lako prestati brinuti. Briga za egzistenciju traži od nas mnoge stvari. No Bog ti je darovao razum da naučiš planirati svoj život, da predvidiš i nelagodne okolnosti i razmisliš o drugom rješenju. Bog ti je dao ruke ne samo da gomilaš s njima stvari nego da radiš i stvaraš ovaj svijet onamo gdje je on stao. Bog ti je dao brojne talente, da ih prvo otkriješ a onda se dadeš na njihovo razvijanje i na koncu da ih upotrijebiš.

Preobrazi svoje brige u molitve. Nemoj samo govoriti kako imaš puno briga, pokaži koliko imaš vjere. Pokaži kako si spreman prihvatiti Božji plan za svoj život a ne samo od njega tražiti da nadopunjuje i prepravlja tvoj plan. Nauči vidjeti i izvan onoga što možeš vidjeti samo svojim očima, kada vjerom počneš sagledavati stvari otvorit će ti se prostori za koje nikada nisi znao, prostori koji se mogu vidjeti samo očima srca i vjere.

Ono što danas ne možeš riješiti nemoj o tome ni brinuti. Ograniči svoje vrijeme za brigu, ima puno drugih lijepih stvari koje danas možeš napraviti. Život je dar koji ti je Bog dao da bi ga živio a ne da bi ga brinuo. Istina je da je nekada teško kontrolirati svoje misli, ali u konačnici ti izabireš one koje će se zadržati u tvojoj glavi. Izaberi vjerovati Bogu i onda kada nisu sve stvari po tvome, jer samo tako tvoj život može postati ono što Bog od njega želi.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 5 = 3