Prva Priča – predstava koja propitkuje čovjeka i svijet nastala po motivima Knjige Postanka

Prva priča je predstava nastala kao diplomski ispit Antonie Šašo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku na odsjeku za glumu i lutkarstvo, nakon čega je dobila svoje mjesto i profesionalni status u Točki na i, inače zagrebačkoj kazališnoj organizaciji.

Predstava je to koja propitkuje čovjeka i svijet, nastala po motivima Knjige Postanka. Iako je predstava lutkarska, namjenjena je za djecu i odrasle, s tim da je prvotno bila smišljena kao lutkarska predstava za odrasle, čega u Hrvatskoj gotovo da nema. No, s igranjem po inozemnim i domaćim festivalima uvjerili su se kako ju i djeca pomno prate.

Glumci- lutkari svojom vještom tehnikom na kompleksan, a opet svima blizak način prikazuju stvaranje svijeta, prvog čovjeka, upoznavanje samog sebe te povezanost i rast čovjeka i prirode. Bog je prikazan  vrlo maštovito što svakoga može dotaknuti na drugačiji način te postaviti razna pitanja. Estetika i veličina lutaka te scenografije je nesvakidašnja, nešto što se rijetko viđa. Minimalnim tehničkim sredstvima uspješno je prikazana vrlo zahtjevna biblijska tema na vedar i duhovit, jezgrovit te sadržajan način. Predstava osim što propitkuje, ona donosi temu bezuvjetne ljubavi i prijateljstva koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Predstava igra 7. veljače 2018. u 18:30 u Maloj sceni, cijena ulaznice je 35 kn.

Izvođači i autorski tim: Antonia Šašo, Paola Slavica/Lidija Kraljić,  Davor Kovač

Režija: Predstava nastala kao završni ispit Antonie Šašo na Umjetničkoj akademiji Osijek iz lutkarstva pod mentorstvom Tamare Kučinović i Ljudmile Fedorove..

Izrada lutaka: Ria Trdin

Izrada scenografije (stol): Lovro Buva

Trajanje predstave: oko 37 min

Majstor svijetla i tona: Mladen Klarić

Dob: 5- 95 god

Ulaznice mogu rezervirati na stranici male scene ili kupiti na njihovoj blagajni.

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

53 − = 49