Raste li tvoj apetit za Bogom ili se puniš stvarima koje te iznutra prazne?

Raste li tvoj apetit za Bogom ili si iz dana u dan puniji onih stvari koje te zapravo iznutra prazne?

Kad shvatiš da ti je Bog dao mogućnost da biraš, priupitaj se zašto neprestano izabrireš pogrešne stvari, zašto ulaziš u površne odnose i prolaziš kroz događanja koja ti nimalo ne ispunjavaju srce. Kako je lako pasti u zamku navezanosti i ovisnosti o nekim prolaznim stvarima i potratiti život na beznačajnosti, a istovremeno noseći u srcu čežnju za nečim izvrsnim, čežnju za Bogom.

Ako iz dana u dan ne raste tvoj apetit za Bogom, onda se tvoj život sve više pretvara u neko preživljavanje, utrku za dokazivanjem i natjecanje tko je bolji i tko ima više. Želiš li da te netko cijeni po onome što imaš? Dakako da ne! Onda prestani svoj život živjeti na taj način da moraš steći još mnogo stvari, pobrati još mnogo trofeja da bi nekome dokazao koliko vrijediš, pritom zaboravljajući da se neprocjenjiv u Božjim očima.

U odricanju se nalazi tvoja velika mogućnost a ona je da se odvojiš od svih onih nevažnih i nepotrebnih stvari i približiš se onome što je doista vrijedno i što jedino ima moć dati smisao tvom životu, a to je Bog. Nemoj se bojati odricanja, možeš se samo bojati da postaneš nesposoban za odricanje, pa te puste bespotrebne stvari zarobe, te se počneš ponašati kao njihov rob, a ne kao njihov gospodar.

Ako iz dana u dan ne raste tvoj apetit za Bogom onda je krajnje vrijeme da počneš mijenjati svoje navike, a njih ćeš promijeniti kada počneš mijenjati svoja razmišljanja, a njih ćeš pak promijeniti kada povjeruješ Bogu i obećanjima koja ti je dao, obećanjima o dubokom i istinskom životu koji te čeka s njime kada se odvojiš od ispraznosti ovoga svijeta sadržane u bezbrojnim zavodljivostima i kada počneš živjeti po njegovoj riječi. Tu si na jednom novom početku, početku pravoga života, onog života za kojim čežneš i kojega zaslužuješ, života s Bogom.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

34 − 33 =